onsdag 3. oktober 2012

Sjokoladekuler - rådeilig helsekost du spiser med god samvittighet

Deilige rå godtekuler, laget på null komma nix og forsvinner fra kjøleskapet like fort....
Utfordringen med disse deilige sjokkobollene, er å få tatt bilde av dem og blogget, før de er oppspist. Jeg ser på bloggen min at under "populære innlegg" på høyre side, så er det masse mat-innlegg som dukker opp, igjen og igjen. Jeg hadde bestemt meg for å slutte å leke mat-blogg, men har fått tilbakemeldinger på at det er dumt. Derfor slumper jeg til med en liten oppskrift på godtekuler i dag.
Dadler er selvfølgelig rikest på sukker men har også en del magnesium, kalsium og kostfiber, i tillegg til mindre deler vitaminer og mineraler.
Valnøtter er en fin kilde til omega 3, kalsium, magnesium og kalium. Den beskytter oss mot kreft, og hjelper oss å sove bedre om natten pga. det høye melatonin innholdet.
Rå kakao er en superantioksidant, og har mye av aminosyren tryptofan, som gjør oss avslappet og gir oss god søvn. I rå sjokolade finnes "lykkeadrenalinet" PEA, men bare i den rå...
Klikk gjerne på linken for å lære mer om rå sjokolade og hvorfor sjokolade kan være supersunt, så lenge den ikke er varmebehandlet.
Ingredienser:
3 dl valnøtter
1 dl ferske dadler
2 ss rått kakaopulver (helsekosten)
en klype himalayasalt
litt kokos til å rulle dem i, så de ikke setter seg fast i fatet
Kjør valnøtter i foodprosessor til de er "mel" ha i dadlene og kjør igjen. Ha til slutt i kakaopulver og salt. Juster evt. med litt honning hvis deigen blir tørr. 
Rull kuler og sett dem i kjøleskapet. Etter en liten stund har de "satt seg" så da er det bare å smake i vei. 
De blir fort myke i romtemperatur, så det er lurt å ha dem lett tilgjengelig i kjøleskapet. 

2 kommentarer:

 1. Hei!

  Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og mat blogger.

  Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din, og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på vår Topp Mat Blogg seksjon her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

  Hvis du ønsker å legge til din mat-blogg til listen på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig. Noen av de beste mat bloggerne får 10.000 + besøkende fra oss på en ukentlig basis.

  Forhåpentligvis vil din egen mat blogg også være opp i toppen!


  Varme hilsen,

  Ann-Sofi
  http://www.alleoppskrifter.no/

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, kjekt at du "fant" meg, og at du lar høre fra deg. Jeg er alt for glad i å lage og spise mat, og har mer eller mindre bestemt meg for at det er det jeg er god på.
   Blogging om mat har jeg lagt litt på hyllen (jeg bare "glipper" litt av og til...) Det er så uendelig mange skikkelig flinke mat-bloggere der ute, så det holder for meg en periode.
   Skal sjekke ut linkene dine :)

   Slett