mandag 1. oktober 2012

I dag er det Verdens Vegetardag! ! - ta en "meatfree monday da vel :)

Lettvint vegetarisk:   Ostesuflè, oliven, spirer, stekt sopp med masse krydder og grønnsaker fra wok
I min søken etter opphavet til Verdens Vegetardag, møtte jeg litt motstand. I listen over offisielle internationale dager, FN dagene, står 1 oktober oppført som Verdens Eldredag. Ingenting om vegetar...
En amerikansk side gir litt forklaring: World Vegetarian Day ble grunnlagt i 1977 av et Nord Amerikansk fellesskap for vegetarianere. Fra og med 1 oktober 1978 har dagen vært akseptert som Verdens Vegetardag av the International Vegetarian Union. Altså ingen offisiell FN dag, men en fin dato for å markere  nytten av å spise vegetarisk.
4 september i år konstaterte vi at det er 10 år siden vi spiste kjøtt for siste gang. Vi spiser litt sjømat, så verken Frode eller jeg kaller oss for vegetarianere, selv om vi aldri spiser kjøtt.
Hvorfor jeg ikke spiser kjøtt:
* Solidaritet med alle de mennesker i verden som ikke får spise seg mett
* Miljøhensyn og et ønske om å tilføre kloden mindre kemikalier
* Solidaritet med dyrene som lever i fangenskap
* Kjøtt er veldig forsurende for kroppen vår, og det tapper meg for energi
Se her og her to fine blogger som gir litt statistikk på hvorfor kjøttspising er UT!

3 kommentarer:

 1. Så lenge jeg kan spise egg kunne jeg nesten blitt vegetarianer! :) (Men samtidig så sier jeg jo ja takk til dyrevennlig og økologisk dyrehold!) Driver ellers å drømmer om stor hage og frittgående høner for tiden.... Og en stoor grønnsakshage.. Og frukttrær og bærbusker.. :)

  SvarSlett
 2. Mange gode grunner til ikke å spise kjøtt, verdens vegetardag eller ikke! For min del handler det også om at jeg føler meg mer opplagt og tilfreds uten kjøtt i magen. I dag hadde jeg bønner til middag med masse grønsaker og er fortsatt mett. Ser du har flere spennende oppskrifter i arkivet, mulig jeg må stjele et par;)

  SvarSlett
 3. Det er rart hvordan mulighetene blir så uendelig mange fler, når en kutter ut kjøttet.
  Mat har blitt fantastisk godt :)

  SvarSlett