lørdag 20. oktober 2012

Simon og eiketrærne

Er det ikke merkelig at all kunnskap som kommer utenfra prøver å få deg til å tro at du bare er en fluelort i universet? Men det som kommer innenfra deg selv, forteller deg sterkt og iherdig at du er alt, og har alt.
Marianne Fredriksson gir oss, med "Simon og eiketrærne" en fantastisk historie. Det er en sånn roman som gjør godt å lese, og jeg kunne notert meg mange gullkorn fra boken, som flere ganger fikk meg til å stoppe opp og puste dypt ned i magen.
Handlingen utspiller seg i Sverige fra før andre verdenskrig. Simon, som har en jødisk far som han ikke får vite om før han er voksen, møter tyske Isak på skolen. Isak er også jøde, som unnslapp nazistene med nød og neppe.
Dette er ikke en historie om krig og fordervelse, men om to gutter med sår på sjelen, og hvordan de får hjelp til å forbli i virkeligheten.
Romanen er fra 1991, så det er ingen nyhet jeg har lest denne gangen. Det er til og med laget film av den, så når jeg har fordøyd litt skal jeg låne den på biblioteket.
God lesning!

5 kommentarer:

 1. Denne boken har jeg hørt om, men aldri lest. Kanskje jeg skal leie den på DVD til uken:)

  SvarSlett
 2. Jeg så faktisk filmen nå en kveld! Har lest en del av Marianne Fredriksson i det siste og fikk lyst til å friske opp denne boken ved å se filmen. Likte både bok og film så godt!

  SvarSlett
 3. Hei Tine. Ble umiddelbart fristet av det du skrev om denne boken. Har hørt om både tittel og forfatter tidligere, men har egentlig aldri festet meg noe ved det. Ikke før nå ... Tusen takk for tipset!

  SvarSlett
 4. Har ikke lest noe av henne før men har fått med meg litt om henne nå i det siste og denne boken er en av dem som absolutt skal leses.

  SvarSlett
 5. Denne rørte meg sterkt da jeg leste den for noen år siden. Har forøvrig leste flere bøker av forfatteren som jeg har likt godt.:)

  SvarSlett