tirsdag 16. oktober 2012

Snødronningen av H.C.Andersen - en familiemusikal på DnS

Snødronningen, som vises på DnS for tiden er Vidar Magnussen sin versjon, basert på det kjente eventyret til H.C.Andersen. De som kjenner Magnussen fra tidligere oppsetninger på DnS, vet at det bor mye humor i den kroppen. Hvem kan vel glemme ham som kammerpike i La Cage aux Folles?
Hans rolle som kameleon i Jungelboken har han videreført, og i Snødronningen har han med en ganske så frittalende kråke, vidunderlig spilt av Kai Rønning. Kråken må lære seg å snakke menneskespråk, og finner ordbøker på forskjellige språk, til å hjelpe seg med. Mye av humoren er nok et frieri til de voksne, men hva gjør vel det?
Handlingen, er den klassiske historien om kampen mellom det gode og onde: Kai blir truffet av en trollsplint, da speilet til Snødronningen knuser, og blir bortført av Snødronningen. Hans beste venn Gerda, legger da ut på en farefull ferd mot nord for å finne igjen, og redde vennen sin.
Siren Jørgensen gjør en imponerende innsats som Snødronning, ikke bare er hun morsom, men lokkende og skremmende på en overbevisende måte. Eirik del Barco Soleglad og Tormod Løvold har hatt komiske roller før, og gjør en glimrende jobb med å få oss til å le.
Gerda (Katrine Dale) imponerer også stort med sin vakre sangstemme.
Det er den kjente musikeren Julian Berntzen som har skrevet den fine musikken til stykket. Musikken var flott, og virkelig med på å løfte frem handlingen og spenningen.
Jeg kan gå god for at barn av begge kjønn, i 9-11 års alderen har stor glede av stykket. Liksom madammer som har blitt litt eldre... (i alle fall utenpå)

1 kommentar:

  1. Så kjekt å høre at Snødronningen falt i smak! Jeg har enda ikke sett den, men gleder meg mer nå:)Godt teater har ingen aldersgrense heldigvis.

    Må også takke for alle dine kommentarer på bloggen min, Tine. Det er så hyggelig!

    SvarSlett