torsdag 4. oktober 2012

Carlos Ruiz Zafòn har skrevet min favoritt bok Vindens skygge

Endelig er "Himmelens fange" kommet i hus, nå skal det leses!!
"La sombra del viento" eller "Vindens skygge" var ikke Carlos Ruiz Zafòn`s første roman, men det var denne som virkelig satte ham på det litterære kartet. Romanen kom ut i 2001, men det var ikke før 2004 den ble oversatt til norsk.
I året som fulgte solgte den 200.000 eksemplarer i Norge, så det er ikke bare jeg som har likt det jeg leste.
I 2008 kom "Engelens spill" ut, dette er en lags oppfølger, og jeg var ellevill av forventning da jeg kjøpte boken. Fallhøyden var stor, og jeg husker at jeg gikk skikkelig på trynet.
Jeg ga den en 4`er på leselisten min, og arkiverte det hele i bakhodet under "stor skuffelse".
I år kommer bok nummer 3, (av 4) på norsk, og jeg så meg nødt til å lese "Engelens spill" på nytt. Det er jeg glad jeg gjorde, for denne gangen (med eneste forventning å komme meg gjennom boken) syntes jeg boken var veldig bra. En klar 5`er gir jeg den i andre lesning.
"Himmelens fange" er endelig i hus, og nå gleder jeg meg til å lese mer fra fantastiske Barcelona. Zafòn er et unikum når det gjelder stemning, og for meg som har vært i Barcelona to ganger er det kjempegøy å bli tatt med tilbake.
Handlingen i disse bøkene er spekket med mye "spøkerier", og jeg må innrømme at jeg leser sakte og forsiktig for å få med meg det som skjer. De er på en måte eventyrromaner, som krever litt av leseren, men mye spenning og full driv får du med på kjøpet.
Vindens skygge har sin handling i det den spanske borgerkrigen slutter i 1939
Engelens spill har sin handling i tiårene før den spanske borgerkrigen, og
Himmelens fange har sin handling i 1957, med sprang tilbake til der hvor "Engelens spill" sluttet.
Etter å ha kommet halvveis er jeg veldig oppslukt. Må bremse litt på tempoet, siden jeg har kjøpt en bok til nesten 400 kroner, da kan jeg ikke sluke den på et par kvelder.
Festen er over og boken har fått fineste plassen i hyllen. Jeg gir den en 6`er! Er fantastisk fornøyd. Er glad jeg leste "Engelens spill" om igjen like før, for det var en del tråder som ble tatt opp derfra, uten at det ble lamme gjentagelser. Gleder meg til fortsettelsen....

1 kommentar:

  1. Høres ut som den er verdt å lese, ja!! Gleder meg nå! Lillian

    SvarSlett