mandag 29. oktober 2012

Abrahams barn - et gjestespel fra Det Norske Teatret

Selv om vi har årskort og får med oss alt som går på DnS, hender det også at vi legger ut litt ekstra og får med oss noen gjestespel. Denne gangen er det Det Norske Teatret som er på besøk med forestillingen "Abrahams barn".
Det handler om sameksistens. Alle tre religionene, jødedommen, kristendommen og islam gjør krav på Abraham som stamfaren sin. Er det ikke egentlig den samme historien, fortalt på tre forskjellige måter?
Svein Tindberg har skrevet og fremfører selv monologen som varer i 2 timer og 30 minutter. Selv om jeg har fått høre at det skal være bra, kjenner jeg på at mine erfaringer fra tidligere gjestende monologer får meg til å rynke litt på nesen. Det er heldigvis en pause, så jeg har lovet meg selv at jeg skal få lov å gå, hvis det skulle bli for ille.
At teksten på DnS sin side står på nynorsk får meg til å frykte at monologen også er på et forferdelig teater-nynorsk, sånn som bare Osloteatrene får til...
Onsdag er dagen vi skal avgårde. Jeg skal stille med et åpent sinn, og håper inderlig å få knust noen fordommer.
Etterpå: Og det fikk jeg, knust fordommer altså, for dette var fantastisk. Svein Tindberg har skrevet et fantastisk manus som var spennende, lærerikt og ikke minst underholdende. Dette skulle alle ha sett, filmatiser og send det på tv, i beste sendetid! 
Kanskje vi kan få slutt på at folk dømmer og er redd hverandre på grunn av forskjellig livssyn. Dette er fredsarbeid på høyt plan, har du muligheten, så få dette med deg!

4 kommentarer:

  1. Veldig enig Tine, dette var knallbra- beste hittil i år!

    SvarSlett
  2. Jeg fikk ikke med meg når han gjorde Markus evangeliet (mange år siden)... :( Og jeg syns fremdeles det et tap..! :) Men kanskje han skal holde denne forestillingen i nærheten her....

    SvarSlett
  3. Kjekt at fordommane dine ikkje vart oppfylt. Teateret var kjempebra og eg fekk mange tankar å tumle med etterpå...

    SvarSlett