tirsdag 23. oktober 2012

Vi får et nytt teater i Bergen! - Cornerteateret på Møhlenpris

Cornerteateret som åpner i 2013
Dette er sikkert ikke en nyhet for alle, men jeg hadde i alle fall ikke fått med meg at det jobbes på spreng med et nytt teater for barn og unge i Bergen.
Cornerteater skal være det nye huset for produksjon og visning av fri scenekunst, samt teater for barn og unge. Teateret ligger på Møhlenpris, ikke helt sentralt, men det var langt fra uoverkommelig å komme seg dit.
For jeg måtte jo ta turen å se huset med mine egne øyne. Møhlenpris er ikke en del av byen jeg frekventerer ofte, og etter å ha "kvinnet" meg opp og krysset Nygårdsparken, bar det nedover mot Thormøllensgate 45. Rett over veien fra fotballbanen lå huset, nymalt og fint. Noen vinduer manglet fremdeles, og der var ikke satt opp skilter, men området i umiddelbar nærhet var beplantet, og det så riktig så innflyttingsklart ut.
(Sjekk ut hva Bergensavisen skrev om det i mai.) Området rundt hadde ikke mindre enn 4 kaffebarer, så her vanker nok litt folk om dagene. Jeg kjøpte meg verdens beste cortado hos Bergen kaffebrenneri, et hus helt uten charme fra utsiden, men med plenty inne. Og så den gode kaffen da...
Tirsdagen min startet jeg i Fjellveien, hvor jeg med kamera rundt halsen hadde planer om å ta noen fine høstbilder. Været-solen-lyset spilte meg et puss, for ingen av bildene ble noe særlig. Jeg fant en ny grafitti på kraftstasjonen i Fjellveien, så den fikk være med hjem.
Etter min ekskursjon til Møhlenpris var det tid for kino.
"To liv" hadde jeg sett meg ut som en fin formiddags film, uten å ha satt meg skikkelig inn i hva den skulle handle om. Jeg fikk to utfordringer:
1. Norsk film... jeg fikk nok bekreftet mine fordommer mot norsk film. Det var ikke noe særlig å se på. Liv Ullmann og Sven Nordin spilte jo bra, men de andre skuespillerne var veldig "1-2-3 nå leser vi fra manus". Temaet, etterkrigstidens behandling av Lebensborn (barn av norsk mor og tysk far som ble sendt til Tyskland etter krigen) var interessant, men de hadde gjort det litt for mye til en actionfilm, og ingenting var dypfølt.
Utfordring nr. 2: I kinosalen var det meg, og ca. 30 damer i 60-80 års alderen. Midtveis i filmen registrerte jeg at det faktisk luktet "gammel dame" i salen, og fler hadde problemer med både dårlig ånde og fjerting. Takke meg til de store sjalene som er på mote nå.
Etter filmen brukte jeg en time på å fylle sekken med julegaver (ja, jeg hadde liste) for deretter å gå på besøk til min kjære farmor. En lang deilig fri-tirsdag skal avsluttes i godstolen med Unni Lindell

2 kommentarer:

 1. Hurra! Jeg gleder meg stort. Har selv gått på Vestlandske Teatersenter i 12 år og savnet et eget teater for barn og unge.

  Er også skuffet over "To liv". Synes hovedrollen som Katrin var en bra figur, men resten manglet troverdighet.

  Ha en fin kveld med Lindell!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Katrin var ikke så verst, men hun snakket jo ikke bergensk, så det hjalp henne.
   Gleder meg til å høre mer om det nye teateret i media. Et sete med mitt navn på, står høyt på ønskelisten :)

   Slett