søndag 1. juli 2012

Beskyttelse mot mygg - har du noen tips??

Den eneste dårlige erfaringen jeg har fra det italienske innland, er myggen. Jeg får mange fler bitt enn de andre og jeg hovner skikkelig opp. Denne gangen skal jeg stille forberedt, og har utforsket litt.
Til vanlig er jeg opptatt av at det jeg smører på huden min skal være uten parabener og andre ufyseligheter. Derfor føles det rart å plutselig skal spraye seg med noe som er merket med brannfare og en haug med andre betenkelige advarsler. Jeg har med tre forskjellige flasker som dette, som jeg har funnet i skuffer og skap, som vi ikke har brukt.
Jeg har kjøpt mygg lys på Nille. Damen der inne anbefalte meg å velge det gule fremfor det grønne jeg allerede sto med i hendene, for det var det mest effektive.
På helsekosten fikk jeg et annet godt råd. I en solkrem eller fuktighetskrem heller du 1/4 flaske Citronella og 1/4 flaske Lavendelolje. Smør med dette og du styrer unna alt som heter bitt fra mygg, klegg, veps og flått. (sa damen som hadde sin forskning fra en campingplass på Gol) Hun rådet også til å bruke røkelsespinner, av de samme to urtene. Hun stakk en av hver inn i hullene på Crocksene og satt dem under campingbordet. Luddig....
Siste gode rådet er fra Enklere liv. Der har de myggarmbånd. Når du tar dem ut av forpakningen varer myggarmbåndet i 120 timer. Du skal ikke sove med det, men bevare det i boksen, når det ikke er i bruk.
Dette har jeg ikke prøvd, men har gått til anskaffelse av tre stykker, så nå får vi se i sommer om det hjelper.
Er du plaget av mygg om sommeren?
OBS advarsel! Se kommentarer under. Jeg smurte inn underarmene med fuktighetskremen jeg hadde blandet Citronella og Lavendelolje i. Det gikk ikke lang tid før både øynene og halsen klødde. Ikke mye, men merkbart. Det ble fort så irriterende at jeg vasket underarmene med såpe og vann og smurte meg med annen lotion. 
Lag gjerne din egen myggbeskyttelse, men bruk bare et par dråper av oljene i kremen.
(Og så skal jeg ta meg en prat med damen på helsekosten som anbefalte 1/4 flaske olje....)

2 kommentarer:

 1. Hei!!
  Må si jeg stusset på rådet du fikk vedr. å blande eteriske oljer i krem. Blandingsforholdet kan lett bli helt feil, siden det bare står en solkrem eller krem.. Vanlig blandingsforhold i olje er 1-6 dråper i 10 ml.

  Forøvrig skal man være forsiktig med sitrusoljer da disse lett gir reaksjoner ved soling! Citronella er forøvrig regnet for å være ganske allergifremkallende. Ikke meningen å punktere posten din altså:)

  Beste hilsen
  Cathrine N

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for at du deler av din kunnskap og erfaring, for dette har jeg ikke greie på.
   Jeg har blandet ca. 5 ml olje i 250 ml. fuktighetskrem, og dette er iflg. deg alt for "sterkt". Jeg har smurt meg nå, og vil se om jeg reagerer.
   Kanskje jeg bare må bosse fuktighetskremen og blande en ny. Poenget var jo å bruke noe som er bedre for huden enn syntetiske sprayer.

   Slett