søndag 29. juli 2012

Gaustatoppen i gråvær, men verdt opplevelsen

Bilde tatt dagen før vi var oppe
Fra Gaustatoppen kan du se 1/6 av Norge. Vi så denne toppen fra Hårteigen, så det føltes som vi nesten var hjemme. Toppen rager 1883 moh, og er høyeste toppen i Telemark Fylke og i Tinn Kommune.
Vi var på vei hjem fra Italia og skulle ha en overnatting litt forbi Oslo. Det er noe rart med Frode og fjell, og etter å ha tilbrakt et døgn i flate Danmark, havnet vi plutselig og uforståelig ved den største toppen i nærheten.
Vi tok inn på Gaustablikk, og takket høflig nei til middag som ville loppet oss for en tusenlapp til.
Da vi våknet hadde tåken kommet sigende, men vi ville ha med oss denne toppen.
Inni fjellet går det en bane opp. Vi kjørte opp til banen og kjøpte billetter for 850 kroner (det er dyrt å være turist i Norge).
Turen går først inn i fjellet med en liten blå vogn. Så skifter man over til en "Fløybane" som går bratt rett opp. Heldigvis dugget det sånn for rutene at en ikke fikk med seg hvor bratt det egentlig var. Turen tok bare 8-9 minutter. De fleste går opp, og det tar i underkant av to timer, så vi får gjøre det neste gang.
På toppen går man i 5 minutter inni fjellet, før en kommer ut og må lokalisere hytten på toppen. Sikkert lett i klarvær, men vi måtte myse godt for å få øye på den. Vi ville jo helt på toppen, som ligger noe bak hytten. Vi bakset oss i vei, (i det vi hadde skrapet sammen av varme klær). Tåken gjorde det vanskelig, og toppen var bare en eneste steinrøys, så det var ikke så lett å "føte seg".
Heldigvis hadde de deilige vafler og kaffe i hytten, så vi fikk varmet oss litt før vi fant banen igjen og suste nedover. (Jeg skal ikke si prisen på den hærligheten)
Frode i tåken på Gaustatoppen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar