fredag 20. juli 2012

Sommerferie i Italia - håper det aldri vil ta slutt :)


Onsdag markerer vi at vi er halvveis i tiden vår her, og skal prøve å kjede oss. Vi har ikke lagt noen planer, men går ut når vi ikke gidder å være inne, og inn når vi ikke gidder å være ute. 
Sondre og Frode badet, vi kjørte tur med turisttoget, og ble overrasket over hvor fint det er utover mot Tremezzo, hvor vi bare har sust forbi med bilen før. 
Jeg har vært nysgjerrig på en orange drikk som ”alle” drikker, og tok mot til meg og spurte kelneren etter en ”sånn”, (mens jeg pekte på nabobordet) Det heter altså Aperol Spritzer og var kjempegodt, så den skal bestilles igjen. Den smakte ikke alkohol, men når glasset var tomt var jeg ikke i tvil om at det var alkohol i den. På turistinformasjonen fikk vi tak i forslag til kjøreturer i nærheten, og Frode blinket seg ut den med de høyeste toppene.
Torsdagen startet med tur opp i fjellene, på smale, bratte veier. Vi var innom mange, små og ganske falleferdige landsbyer og undret oss over at det faktisk bodde folk her. Oppe i 1000 høydemeter er det fremdeles store trær, og tregrensen her nede ligger på ca. 1500 meter, men det er allikevel snø her om vinteren, så da må de være ganske isolert, de som bor langt oppe i skråningene.
Da vi kom tilbake spiste vi lunch på Gabbiano`s, en av favoritt stedene våre, og det eneste stedet i Menaggio, som har bord helt i vannkanten. Dyrelivet på/i  lagoen har vært ender med skjønne unger, og svære ”gull” fisk,  så vi ble forbauset da vi så en slange komme svømmende mens vi spiste. På kvelden badet Sondre mens jeg holdt slange-vakt, og motbakkekongen vår, tok seg en joggetur opp i fjellene.
Fasinerende folkeliv i fjellene i Italia
Lago di Piano, midt mellom Menaggio og Lugano
Fredag har vi planer om en dagstur med hydrofoil til Como, men da vi kommer på kaien viser det seg at det er streik i dag. Dette tar vi ikke så tungt, og bestemmer at vi kan ta turen i morgen. Dagen blir fylt med et langt besøk på Cafè Centro, lunch og siesta, minigolf og fotball. Til middag lager vi risotto med tunfisk, og blir så mett at vi beslutter å spise desserten til kvelds. Det er fremdeles veldig varmt her, selv om himmelen har skyet over, og det er meldt noen dråper regn i morgen. Da får vi håpe at hydrofoilen er i rute, og at vi kommer oss til Como en tur. 

3 kommentarer:

 1. I går sa de det skulle komme regnbyer i dag... Og skikkelig tordenvær lørdag. Vi (mest jeg) er ikke så veldig glad i hete, og satser på noen regnbyer i morgen... Vi drar videre på søndag, da går ferden til Tyskland. Litt nord for München skal vi hive oss innom Wollmeises sommeråpne uke, og besøke konsentrasjonsleiren Dachau. Ingen fjell her i gården.. Kos dere videre!

  Vi er på sørvestsiden av Gardasjøen, så vi er vel ikke så langt fra hverandre..?

  SvarSlett
 2. Åååh - ser og høres helt herlig ut Tine - hvordan kan det være mulig å kjede seg på slike steder???? Bare det å sitte og se ut over fjellene eller innsjøen aktiverer jo alle energiske celler i kroppen og sprer endorfiner og annet som ligne lykke....
  Og slange??? det må være en alligator på lavkarbo spør du meg ;-|)
  Dere må virkelig bare nyte/kjede dere gjennom resten av ferien - jeg bytter gjerne!!
  Ciao bella ;-§) Klem fra Marianne

  SvarSlett
 3. Hei.
  Det ser ut som om dere har det vidunderlig....
  Det har vel vi også, men litt lavere temperatur.
  Bok underveis, m.god i.flg. mamma.
  Ha det fortsatt herlig alle tre.
  Pappa

  SvarSlett