fredag 13. juli 2012

Endelig fremme i Menaggio og ferien kan virkelig begynne


Den grønne døren er inngangen til leiligheten vår  i Menaggio
Onsdag er dagen hvor vi skal få leiligheten vår i Menaggio. Vi var veldig spent på beliggenheten og hvordan den er. Først kjører vi fra Lenzerheide og til St. Moritz hvor vi har tenkt å spise lunch. For et snobbested dette er, bare Chanell og Gucchi så langt øyet kan se. Vi kjørte videre, for det var alt for kald vind til å sitte ute og spise.
Jeg hadde lest om byen middelalder byen Chiavenna, som var et viktig trafikk knutepunkt i virkelig gamle dager. Her skulle vi forbi, så vi stoppet liksågodt og spiste lunchen vår her. Vi fikk bord som hang ut over en elv, og spiste hver vår store pizza, vin, og cola, 2 espresso og en dessert for 28 euro. Utrolig billig når vi har vett til å sette pris på beliggenhet, og service også.
Presis kl 16 ankom vi Menaggio og fant det, selv om GPS`en vår ikke var medgjørlig. Vi fikk utlevert nøkler og gikk begeistret inn i leiligheten som er vår, de neste 2 ukene. Den ligger midt i byen med inngang fra en av de ultrakoselige små gatestubbene, med skjønne butikker i. Vi trenger ikke gå lenger enn over piazzaen, og krysse en liten vei før vi er ved Lago di Como.
I Italia er parkering ofte et samtaleemne, og vi har nå lært at der hvor det er hvite streker i gaten er det gratis. Vi fant en fin plass til bilen, ikke langt fra leiligheten, så nå lar vi den stå der et par dager. Vi handlet inn masse matvarer, og har kost oss i kveld med salat til forrett og deilig fiskegryte med grønnsaker til middag. Vinen vi kjøpte i Wurtsberg har blir kraftig smakt på (kalles det smaking, når det er bare litt igjen?)
Kjøkkenet vårt, med utgang til balkong som vender mot en stor gårdsplass

2 kommentarer:

 1. Hei.
  Kjekt for oss her hjemme å se at dere er vel fremme til målet:-)

  Litt av en topp dere besøkte, og var heldig å få se en vånd.
  Vi har jo krysset Europa noen ganger, men har aldri sett snurten av de, tross hundrevis av tuer/ganger.

  Ha en fortsatt deilig ferie, her er allt vel hilsen m+p, klem :-)

  SvarSlett