tirsdag 17. juli 2012

Sånn går no dagan... 14 dager på samme sted er vidunderlig!

Etter to heller grå dager var solen tilbake for fult på søndag. Vi besøkte badeområdet, og betalte oss inn, for solstol og til og med for badehette, som var påbudt i bassenget. Vi lå og drog oss frem til lunch, som vi inntok i badeområdets svære restaurant. Etter lunch la vi oss ned igjen, og ble dessverre liggende litt for lenge.
Når kvelden kom så vi resultatet, tre små rosa julegriser! Vi hadde luftet steder på kroppen som ikke hadde fått sol på årevis. Selv om vi er brun på armer og bein så fikk øvre lår og mage også litt tiltrengt sol, og det ble litt for mye.
Etter en dusj, og pasta med scampi og akkarringer til middag i leiligheten valgte vi oss ut en av barene på piazzaen og satt der og nøt en mezzo litro vino biancho alla casa.


Mandag kjøpte vi dagsbillett på båten, og koste oss med en liten sightseeing. Turen gikk først rett over Lago di Como til byen vi har utsikt mot, Varenna. Her spiste vi lunch, før vi gikk rundt og tittet på de trange, bratte gatene, og de skjønne butikkene de har her. Turen videre med båten gikk til Bellagio, et skikkelig snobbested, hvor vi så masse stilige biler, hoteller og mennesker. Vi tok det lille toget rundt byen før vi satte oss ned og bestilte en god dose Birra Moretti. 


Vel hjemme igjen laget vi en deilig fiskegryte før vi tuslet bort til Gabbiano`s og drakk kaffe.


Tirsdag sto vi ekstra tidlig opp for vi hadde planer om en skikkelig fjelltur. Toppen vi ser fra Menaggio, Mount Crocione er majestetisk, og rager 1640 moh. Det er 25 km å gå begge veier og til sammen 1450 høydemeter, så det er ikke noe tur for pyser. Lystig la vi i vei, men min angst for klegg, mygg og andre udyr slo kraftig inn, og etter en time i skogen var klaustrofobien så sterk at jeg måtte snu. De spreke guttene mine kom tilbake etter 6 timer og hadde vært helt på toppen!!

M. Crocerione 1640 meter over havet

1 kommentar: