onsdag 29. februar 2012

Begynner å snuse litt på rawfood igjen

Deilige grønnsaker handlet inn hos Olivenmat til helgens kulinariske "utskeielser"
Da jeg ved årsskriftet skulle i ketose var det bare en liten omlegging av kostholdet som måtte til for å komme dit.
Siden jeg bare unntaksvis spiser poteter, pasta, brød eller ris så var det bare en liten sjerpings ang. sjokolade og frukt som trengtes. Grunnen til at noen kilo hadde krøpet på, var at jeg hadde blitt hekta på rawfood. I dette kostholdet er det masse deilige kaker og søte saker, masser rører og sauser som inneholder dadler og frukt. Det er selvfølgelig supersunt, men dadler, fikener og frukt er fremdeles "sukker". Rawfooden ble lagt litt på hylla, mens Skaldeman ble hentet frem fra glemselen. Skaldeman`s nesten nulltoleranse for karbohydrater og fult kjør med fett, er en effektiv slankekur. Han har masse deilige og lette oppskrifter og du er mett hele tiden.
Nå er de fem kiloene historie, så i vår skal jeg forsøke på det kunststykket og ikke følge noe kostholdsrettning, men spise bare hjemmelaget mat av grønnsaker, litt rått, litt kokt og lavkarbomat med minimalt med melkeprodukter. Jeg vet at moralen svikter hvis blodsukkeret svinger, så jeg skal gjøre mitt beste for å holde det i sjakk.
I kveld har jeg laget Paranøttrøre som jeg skal ha på salat til lunch og middag i morgen. Jeg har laget jordskokkpesto og hjemmelaget rå sjokolade til snacks/dessert.
På vei hjem fra farmor i dag var jeg innom Olivenmat og handlet med meg aubergine, pak-choy, en flott rødbete, okra og masse annet godt som skal bli til deilig mat i løpet av helgen. Olivenmat blir bedre og bedre på ferskmat, og har et utrolig utvalg i friske eksotiske grønnsaker.

2 kommentarer:

  1. :) kanskje jeg må lese skaldemanns bok...

    SvarSlett
  2. Så mange spennede grønnsaker! Jeg må bli flinkere til å spise store nok måltider jeg, så ikke jeg blir sulten igjen så fort. Det er det som fører til at jeg spiser sjokolade o.l. som jeg ikke burde gjøre til hverdags (det liker jeg å tro i hvert fall, men viljestyrken har det med å tape mot sukker om man først er hekta...). Lykke til med ikke-noe-spesielt-kostholdet ditt ;-)

    SvarSlett