søndag 12. februar 2012

Vintertur til Mjølfjell

Frode tar seg en treningsøkt...
Ikke alle vinduene ble gravd frem
Jeg leser og leser, mens Frode graver og graver
Mjølfjell ligger bare vel to timers kjøring hjemmefra, men i motsetning til Bergen er her alltid masse snø i februar. Hytten er firmahytten til Frode og vi har vært her mange ganger. Jeg har faktisk frekventert hytten jevnlig siden jeg var 16, da andre kjente hadde den som firmahytte.
Denne gangen skulle kompissen til Sondre med foreldre og søster være med oss, men lillesøsteren la seg til med omgangssyke dagen før avreise, så de måtte bli hjemme. Heldigvis fikk Jørgen være med oss, så det har vært herlig halloy hele helgen.
Fredag startet jeg på rygg i sofaen med kraftig forkjølelse og heftig hodepine. Det var bare så vidt jeg klarte å holde boken som jeg leste. Frode hadde satt seg fore å spa av snøen som hadde lagt seg i fonner oppetter husveggene, i alle fall så pass at ikke vinduene ble trykket inn. Guttene var det ikke vanskelig å aktivisere, med masse snø i bratte bakker, rett utenfor døren.
Aking og ski, begge deler går fint i bakkene utenfor hytten
På Mjølfjell er det helt stille, og da mener jeg heeeeeeelt stille. Det er ingenting som suser eller durer, så når guttene var krøpet opp på loftet og sovnet, var det nesten som all luften ble suget ut av stuen. Vi voksne nøt den sensasjonelle følelsen av total stillhet.
Vi var heldig med været, det var helt vindstille, 3-4 minusgrader og bare noen få små snøbyger. Det var også brøytet helt opp til hytten, så vi slapp å bære alle tingene våre helt nede fra stasjonen.
Lørdag gikk vi oss en liten skitur. De eneste menneskene vi så hele helgen, var to stykker som måket av et hytte tak, ellers hadde vi hele området for oss selv.
Stikkord for helgen: Lek i snøen, skitur, Yatzy, Amerikaner, krim, taco, pizza, vafler & varm kakao. Er det ikke sånn det skal være på hyttetur da?
Gøy med kjempe-yatzy kjøpt på Osloturen
Med gutter på 10 kommer en ikke utenom DS`en

3 kommentarer:

 1. Høres ut som en kjempe fin tur! Mjølfjellhytten<3

  SvarSlett
 2. Mange gode minner der :) Fortsatt tegninger på doveggen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke mange tegninger, men doregler og diverse å lese på.
   Noen har risset SUSANNE inn i nattbordet oppe.... Ligner ikke en Susanne jeg kjenner å gjøre noe sånt :)

   Slett