søndag 19. februar 2012

the most eagerly avaited exhibition in living memory.....

I dag skal vi besøke The National Gallery" i London. Nei, ingen svipptur (dessverre) men en kinoforestilling på 1 time og 45 minutter.
Dette har ikke jeg vært med på før, og jeg er veldig spent.
Det er utstillingen "Painter at the Court of Milan" som beskriver Leonardo da Vinci som kunstner, som har blitt gjort tilgjengelig for et kinopublikum.
Bergen Kino forteller: Mens en rekke utstillinger har sett på Leonardo da Vinci som oppfinner, vitenskapsmann og/eller tegner, er denne den første utstillingen som er dedikert til hans teknikk og formål ved kunsten. Inspirert av det nylig restaurerte maleriet, "The Virgin of the Rocks", fokuserer denne utstillingen på Leonardo som kunstner. Særlig konsentrerer utstillingen på det arbeidet han produserte som hoffmaler for hertugen Lodovico Sforza i Milano i årene 1480-90.
Aldri tidligere har det vært vist flere malerier i en og samme utstilling. Utstillingen viser flere av Leonardos sjeldne malerier, deriblant verket
Salvator Mundi, som nylig ble oppdaget. Programmet vil bli presentert på engelsk av internasjonalt anerkjente kunsthistorikere og programlederne Tim Marlow og Mariella Frøstrup.
Etterpå: Dette var fantastisk bra! Jeg fikk lyst å reise rundt å se alle bildene når de er tilbake på sine respektive plasser. Jeg gremmes over å har vært både i Firenze, Milano og Roma uten å ha oppsøkt hans kunstverk. De sa faktisk at han bare har produsert 15 malerier, og syv av dem var samlet i utstillingen i London, sammen med en del tegninger. Rundturen vi fikk av Tim Marlow og Mariella Frøstrup var veldig informativ. De snakket med mange av de som har vært med på å få i stand utstillingen, samt en del mennesker som har veldig god greie på Leonardo. Synd å si det Solveig, men du gikk glipp av noe i kveld, selv om du får pengene dine igjen, for vi solgte billetten din på svartebørsen :)
Her kan du se hva journalist-spiren i familien har skrevet om fenomenet kunstutstilling på film.

3 kommentarer:

  1. Inspirerende Tine - dette har vært omtalt på ulike kultursider og har stort sett fått gode kritiker - sikkert en ny måte å dele kultur over grensene - snart i 3D :-)? Dette skal jeg få med meg - håper det går en stund! Tror vi også bør få med oss en av opera "live" som vises på kino fra NY - vi holder øye med programmet!

    SvarSlett
  2. Det var nok siste visning på søndag :( Opera på kinoen har jeg hatt lyst til mange ganger, men ennå ikke kommet meg avgårde. Vi får slå til neste gang!

    SvarSlett
  3. Hm.. kanksje mannen finner en versjon an kan laste ned fra nettet.. Sper spennende ut!

    SvarSlett