lørdag 18. februar 2012

Vi nærmer oss påske, nå er det fastelavnshelg og karnevalstid

I Norge har tradisjonene rundt inngangen til påske blitt ganske utvasket. Det er heller ikke alle som vet at karneval og fastelavn har med påsken å gjøre. Skoler og barnehager lager fastelavns ris og har karneval, mens hele befolkningen tyller i seg boller med krem på søndag. For de fleste begrenser det seg til det, om noe i det hele tatt.
Blåmandag, fetetirsdag og askeonsdag er vel bare ord vi så vidt har hørt om, men som vi ikke forholder oss til. For to år siden satt jeg meg inn i dette og skrev dette innlegget, som gir en ganske fin oversikt.
Tidligere har jeg fastet, alt fra 2 til 7 dager, men siden jeg har vært i ketose siden nyttår, vil jeg ikke faste i år. Å bruke de neste 44 dagene til å innføre litt "simple living" er helt i tråd med fastetidens litt asketiske livsførsel. Jeg skal selv utfordre shopping-genet mitt, og begrense kortbruken kraftig, men først må vi skynde oss å kjøpe flybilletter til årets påskeferie. (Tidenes selvmotsigelse...)

4 kommentarer:

 1. Leste det andre innlegget ditt nå - interessant! Visste det hadde noe emd kirkeåret fra gammelt av å gjøre.. men kunne ikke detaljene..

  Tiden går så fort! Det er jo snart påske jo...

  Hvordan går det med de 5 kiloene? Her har det stoppet opp litt.. Hadde influensa som gikk over i vanlig forkjølelse, som nå har blitt bihulebetennelse.. (ER der mulig sier jeg bare........kan det være alt sukkeret i jula? Ikke vet jeg..). Men når bihulene friskner til nå så blir det fullt fokus igjen! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er alltid kjekt å vite hvorfor vi gjør ting som vi alltid har gjort.
   Jeg avsluttet ketosen denne uken, noe jeg markerte med å kjøpe en grov scones (uten syltetøy) på den koselige bok kafè`en Krok & Krinkel. Av de fem kiloene er fire borte, og jeg har gitt meg den utfordringen å bli kvitt det siste kiloet uten å være i ketose. Må derfor passe godt på blodsukkeret mitt, for begynner det å svinge, så jeg jeg solgt.

   Slett
  2. Oj så flink du er! :) Gratulerer!

   Slett
 2. Lykke til med simle living prosjektet

  SvarSlett