tirsdag 14. februar 2012

Er Mammutsalget ditt høydepunkt i februar?

Siden jeg sjelden tillater meg selv å kjøpe romaner til nesten firehundrekroner stykket, er avisen fra Mammutsalget populær. Ja, for jeg unner meg noen titler til disse sterkt reduserte prisene.
I år ble bestillingen fylt ut på nett hos Haugen Bok, som sender alle bøkene fraktfritt 27 februar, første dagen av salget. Det er vanskelig å holde seg under tusenlappen, når en først setter i gang, men i år greide jeg det (så vidt...)
Tre romaner er på bestillingen, "Gourmeten" av Muriel Barbery (hun som skrev Pinnsvinets eleganse), "Glassblåseren fra Murano" med handling i Venezia og "Fruen av Saronno" om kjærlighet og kunst fra 1500 tallets Italia. Boken jeg leser nå er også "research" til Italiaturen i sommer, så jeg skal ha bunkret godt opp på lektyre med italiensk dreis.
I tillegg har jeg bestilt tre lydbøker, som er grei for to voksne og en på ti år og lytte til i bilen på de lengste kjørestrekningene i sommer. En av Phillip Pullman "Rubinen i røyken" og "Nino Glass 1+2" av Øystein Borge. Sondre ville også ha en PitbullTerje og en leseløven om fotball, og det sier jeg ikke nei til. Jo mer han leser jo bedre er det.
Skal jeg anbefale en bok som er kommet på Mammut er det "Elmers Klode" av Knut Samset. Den er kjempefin og beskriver naturen som et levende vesen, og Elmer som prøver å temme henne. Fin å lese for barn i barneskole alder, for å prate om naturvern og sånt etterpå.

5 kommentarer:

 1. kunne nok ikke bryddmeg mindre om det mammutsalget siden jeg ikke leser bøker XD er bra medtilbud da :))

  SvarSlett
 2. Jeg har også funnet en del fint, men det blir mye penger allikevel om man skal ha alle bøkene man har lyst på... Bestiller fra ark jeg da :-)

  SvarSlett
 3. Jeg leser bøker, men kjøper dem sjelden! Kjøper aldri romaner.. men det hender jeg kjøper en og annen faktabok. Siste var "Den hemmelige kokken" da det lokale biblioteket hadde kvittet seg med den siden jeg lånte den der. Tenkte det var greit å eie et eksemplar pga listen over e-stoffer, og listen over når grønnsaker og frukt har sesong (så man kan kjøpe grønnsaker fra feks frankrike i steden for sør amerika osv..).

  Ellers lurt med lydbøker! Det må jeg skrive bak øret til ungene blir eldre. (Enn så lenge blir det tegnefilmer på DVD i baksetet..).

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg leser mye, og ville vært ruinert skulle jeg kjøpt og eid alle bøkene. Låner helst av biblioteket, mamma eller andre som anbefaler bøker.
   Jeg har en gutt som er oppvokst uten barnetv. Han er ikke vant med tegneserier, men har de siste årene lagt sin elsk på sporten, og da spesielt fotball. Derfor vil vi ikke at han skal bli utsatt for timevis med film, bare for vi skal kjøre bil. Det har gått bra før med lydbøker og annen aktivitet i baksetet.

   Slett
 4. Ingen tvil om at årets Mammut er det beste på lenge. Sparebloggen har også funne mange godbitar i år:

  http://spareblogg.blogspot.com/2012/02/mammutsalet-2012.html

  SvarSlett