torsdag 9. desember 2010

Nå er det "Blodig alvor"

Det blir heftig med teater denne uken. I går kveld så vi "La Cage aux folles" for andre gang, og jeg koste meg like mye som første gang. Det var mange småting som ikke var prikk likt, og skuespillerene måtte improvisere seg tilbake til manus et par ganger, til publikums store begeistring. På mandag skal vi se "Kunst" som gikk i fjor, og er skrevet av samme forfatter som har skrevet kveldens forestilling "Blodig alvor". Dette stykket av Yasmina Reza, blir kategorisert som absurd og komisk. Ja, ja vi får no se om hun får denne madammen til å le.....
DnS skriver: Hva gjør man når man finner ut at ens kjære lille skatt har vært i slagsmål med skolens største pøbel? Eller verre; hva gjør man når man blir gjort oppmerksom på at ens uskyldige lille skatt kanskje ikke er et uheldig offer, men tvert imot guttegjengens tyrann?
Allan og Anette, Veronika og Mikal er på ingen måte forberedt på den situasjon de er havnet i; men en ting er de alle fire sikre på: At de kan løse den som dannede og siviliserte mennesker.
I løpet av en heftig eskalerende kveld i de beste intensjoners tegn, stifter de to parene bekjentskap med hverandre, som bedrevitende og velmenende oppdragerskikkelse
r, men snart snur fokuset og aktiverer konfliktfaktor som stimulerer mer enn deres konkurranse om diplomet for vellykket foreldregjerning.
Tiden er inne for selvransakelse, selvhevdelse og konfrontasjoner i parforholdet. Brede og Fredrik står plutselig i fare for å miste sine gode rollemodeller i denne konflikthåndteringen og vi blir alle nødt til å spørre oss selv: Hvor langt faller eplet fra stammen?
De som er med: Ragnhild Gudbrandsen, Jon Ketil Johnsen, Frode Winther og Siren Jørgensen.
Etterpåklokskap: Stykket var veldig morsomt. 1 time og 20 minutter uten pause, gjør det ganske intenst, og det hjelper liksom ikke når vi sitter nær sagt med beina på scenen. Samtalen som begynte veldig sivilisert, utartet seg til den rene krigen.

2 kommentarer:

  1. Kos deg!!! Du har det fortjent! God helg!

    SvarSlett
  2. God helg til deg også, når den kommer. Vi gjorde en helhjertet innsats i dag alle fire :)

    SvarSlett