mandag 13. desember 2010

Årets siste teaterforestilling - kanskje....

I dag var vi avsted og så KUNST. Dette stykket gikk i fjor også, så CC anno 2009 har sett det. Dette skremmer heldigvis ikke Hildegunn, så hun er min støttekontakt i dag.
Stykket spilles på Store scene og kveldens forestilling var den aller, aller, aller siste av ekstraforestillingene. Som vi ser av bildet er de tre skuespillerene kjente ansikter, som var med i Blodig Alvor og La Cage. Gøy å innen kort tid, se dem gjøre forskjellige ting. Ufattelig at de klarer å spille i to stykker med så mange replikker samtidig. Det var i alle fall kjempegøy, ikke de store latterbrølene, men ettertenksom humor.
Noe å se for alle som har en venn, eller er en venn.
DnS forteller: Vennskapet settes på harde prøver for de tre kameratene, når en av dem går til innkjøp av et svært kostbart kunstverk. Det viser seg å være et helt hvitt maleri, og dette ens-fargede bildet utløser et hav av reaksjoner i den lille vennekretsen. Er dette kunst?
På fornøyelig vis dukker motsetningene mellom kameratene opp, med heftige diskusjoner og baksnakking. Debatten når slike høyder at den truer med å ødelegge det lange nære vennskapet mellom de tre.
Kunst er en elegant og lystig komedie. Ved siden av moderne kunst, handler stykket like mye om ekte vennskap, om rollene vi tar på oss og om alt vi ønsker å fortelle våre nærmeste – men som vi kanskje bør tie stille om. Eller?
Dette stykket er franske dramatikeren Yasmina Rezas gjennombruddstykke, og har gått sin seiersgang også på steder der moderne kunst ikke engang eksisterer – som i Irak og nordøst i India. Reza mottok også prestisjetunge Molière-prisen for stykket Kunst i 1995.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar