søndag 26. desember 2010

Literatur ved årets slutt

Det er alltid artig for meg å legge merke til hva jeg leser når jeg går inn i det nye året. I dag har jeg begynt på den boken som kommer til å følge meg inn i 2011, og det er Ildefonso Falcones bok "Fatimas hånd". I 2008 lot jeg meg begeistre av hans bok "Havets Katedral" med handling i Spania på 1300 tallet. Bakteppet til hele fortellingen var byggingen av kirken St. Maria del mar i Barcelona, som jeg siden har vært og sett på. Når han nå kom ut med ny bok, var det en selvfølge at den skulle leses. Vi er fremdeles i Spania men på midten av 1500 tallet, og spenningen mellom kristne og muslimer er stor. Han skriver så det er vont å lese, og jeg får nesten lyst å skrike over all grusomhet her i verden.
Den Fatima som tittelen på boken henspeiler til, var Profeten Muhammeds femte datter, født av hans første kone. Fatima skal være den eneste av Muhammeds barn, som fikk barn selv. Fatimas Hånd er et populært symbol som ansees som lykkebringende. Det skal beskytte mot det onde øyet, og er ofte fremstilt med hånden og øyet.
Det var nesten litt vanskelig å komme igang med denne etter jeg avsluttet "Noen kjenner mitt navn" i går. Denne boken til Lawrence Hill handlet om slaveriet på midten av 1700 tallet, og var en skikkelig sjelsvrenger, og anbefales på det sterkeste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar