onsdag 22. desember 2010

Den mørkeste dagen

På kalenderen min står det Vintersolverv i dag, og det er datoen for når solen "snur". For meg som er et utpreget sommermenneske, er det en befrielse å tenke på at vi går mot lysere tider, selv om det er lenge til vi merker noe til det. Vi har heldigvis fullmåne og litt julesnø ute, så alt ikke blir så fryktelig mørkt.
Her i huset har det blitt tid og ro til en skikkelig koselig inngang til julen. I går var jeg hos Marianne og fikk servert deilig middag i veldig trivelig selskap med venninnene hennes. Jeg gikk derfra med en god porsjon julestemning innabords. Treet ble pyntet ferdig i går av de to nissebarna som bor her, og står forventningsfult å venter på sine gaver. I dag lager vi julegrøt, med mandel og marsipangris som seg hør og bør. Fruktkaken som jeg laget for noen uker siden skal smakes på i kveld, når Hildegunn og Magnar kommer. Forhåpentligvis har de med seg litt av sin kake, som vi bakte samtidig, med samme oppskrift, så får vi se om mine kunstneriske variasjoner har slått ut smaksmessig.
Jeg håper de fleste har anledning til å bruke denne mørke tiden og den lystige feiringen til ro og opplading. God jul til alle nær og fjern :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar