søndag 21. mars 2021

Poppy - spennende krim fra Kristine Getz

Poppy er Kristine Getz sin debut som forfatter, og for en debut hun gjør med denne spennende krimmen. Dette er en bok du ikke legger fra deg når du først har startet ☺

Forlaget om handlingen:
Lotte Wiik har nesten en halv million følgere på Instagram. Den bedårende datteren Poppy på to år og tre måneder er selve attraksjonen, det er bildene av henne som stadig trekker nye følgere og store sponsormidler til mammabloggen.

Fire timer etter at foreldrene har publisert et bilde av Poppy utenfor besteforeldrenes hjem på Bygdøy, forsvinner hun. Bortføringen fører til en storm av oppmerksomhet og engasjement, for alle «kjenner» Poppy.
Politietterforskerne Emer Murphy og Mons Tidemand kastes inn i en etterforskning der hver time teller. Handler bortføringen om penger, eller om eksponeringen av barn i sosiale medier - er den en form for lærepenge? Eller henger den sammen med Lottes ukjente fortid?

Rammen rundt denne krimmen er eksponering av barn på sosiale medier. Getz holder ikke igjen, og maler frem et skrekkscenario av de aller sterkeste. 

Jeg skulle bare begynne litt på boken, men ble sittende lenge å lese, så det er ikke tvil om at dette engasjerte. 

Karakteroppbygging er noe Getz er knallgod på, for her møter vi et knippe personer som jeg etter få sider, følte at jeg kjente godt. 

Politibetjent Emer Murphy møtte veggen så det sang for seks uker siden, nå er hun skrevet ut fra psykiatrisk, med streng beskjed om å ta det med ro og spise medisinen sin. Farmoren som hun vokste opp hos er en høyt profilert synsk dame, som er sterkt imot at hun skal ta medisin. Når i tillegg Emers kjæreste Frøya må reise bort, blir Emer overlatt til seg selv, og da tar hun turen opp på Politihuset. Dermed blir hun tatt med i dragsuget, når makkeren Mons Tidemand må rykke ut til Poppys forsvinning.

Måten historien er skrevet på er forfriskende, i sin modernitet og luftige fremtoning. Boken har et fresht språk, og med mye luft, går det lekende lett å lese gjennom den. 

         Han smilte raskt, skjevt. Lillebror er sjalu, føler seg underlegen, prøver å hevde seg ved å trykke henne ned. Vi spiste middag hos mamma og pappa på 17. mai, og Jens mistet besinnelsen fordi DN kalte ham en... hva var det? Jo, en trofèmann. Og sier ikke det egentlig alt om et ekteskap? At han ikke kan unne kona si suksess uten å stjele æren?


Tematikken som belyses er alvorlig nok, og som en påminner er dette en viktig bok. Gjennom lesingen blir jeg berørt av andre, mer mellommenneskelige aspekter, for relasjonen mellom flere av karakterene er fin lesning. 

Gratulerer med flott debut Kristine Getz, jeg gleder meg til neste bok!


Forlag: Aschehoug
Utgitt: 2021
Sider: 350
Kilde: Leseeksemplar

Flere bloggere om boken:
Artemisias verden, Hennings bokhylle og Hverdagsnett 

18 kommentarer:

 1. Kjekt å se du liker rosa Krim 😂😂 takk for lenke. Har linka deg nå 😀

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha, godt at andre har lest før meg, og tatt vekk litt av skrekken :)

   Slett
  2. Lar meg ikke påvirke av cover på bøker. Akkurat lest Max Seeck "Heksejakten" bra bok

   Slett
 2. förfärligt tema. tänker på lilla Madeleine McCann som försvann under familjens semesterresa i Portugal för 14 år sedan. läser nog inte boken. kände inte till den. tack för smakebiten!

  SvarSlett
 3. Jeg vingler sånn om denne boka. Klarer ikke å bestemme meg. Men - jeg skal ta fram min Skadedyr av Gabrielsen. Du skrev så godt om mellom nord og natt så jeg lar meg friste.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vingler, om hva du skal synes om den, eller om du gidder å lese den? Jeg har lest ferdig Skadedyr i dag, og notert noen ord, veldig annerledes enn det andre jeg har lest av Gabrielsen. Har du boken på lur, er jeg spent på hva du synes :)

   Slett
  2. Vingler om jeg vil lese den :)
   Ble inspirert og leste til side 42 i Skadedyr. Liker at den er annerledes. Spent på din omtale. Om det ble for rart for deg.

   Slett
  3. Alt falt på plass til slutt. Jeg hadde ikke lest bakpå boken, der står det jo hvordan den er bygget opp. Note to self: les bakpå!

   Slett
 4. Okänd bok för mig. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 5. Det är ett tema jag funderat mycket på, det där med föräldrar som bygger upp sin influencerkarriär med att vara just förälder. Det är en dubbel känsla, skönt när man själv har barn att följa med mammabloggar till exempel, men jag tycker det är lite obehagligt för barnen som ju inte har någon möjlighet att välja om de är med eller ej. Så intressant tema för boken!

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig enig med deg, tror ikke de vet hva de gjør med barna sine

   Slett
 6. Jag läser inte så mycket deckare, men den här låter riktigt intressant. Tack för tips!

  SvarSlett
 7. Tack för smakbiten. Jag blev rejält nyfiken på den!

  SvarSlett
 8. Artig at du også likte denne. Regnet med det, mye tempo og aktuell.
  Takk for link:)

  SvarSlett
 9. Det hørtes interessant ut, jeg må skrive ned denne. Det er ikke alltid jeg får med meg debutantene. Det er så mye nytt av forfattere jeg allerede følger, spesielt innen krim, at jeg overser dem. Da er det fint at du minner på!
  Ha en riktig fin søndagskveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal litt til å få med seg alt, der er jo derfor vi leser blogger ikke sant? :)
   Håper du har hatt en fin helg.

   Slett
 10. Usch, jag ogillar så när influencers använder sig av sina barn för likes.

  SvarSlett