onsdag 10. mars 2021

Knokkelstøv av Anders Moe

Knokkelstøv er Anders Moe sin debut som forfatter. Han er oppvokst på Tveita i Oslo, og er boksetrener på fritiden, så det er lett å se for seg at han har kjennskap til miljøet som han skildrer i denne krimmen. Han skriver rasende godt, og kort som boken er, slukte jeg den på noen kveldstimer. Boken lanseres 16 mars!

Forlaget om handlingen:
En torpedo vil frigjøre seg fra volden. Men kan han bli fri fra seg selv?

Tommy Rem har levd et hardt liv. Rollen som pengeinnkrever ledet til enda verre oppdrag. Da kona dør i en ulykke, vil han bryte med volden og reparere forholdet til tenåringsdatteren. Men veien ut av mørket er lang, og med datteren som innsats må Tommy ut på et siste oppdrag– en reise som krever at han også tar et oppgjør med sine egne demoner.


Forlag: VigmostadBjørke
Utgitt: 2021
Sider: 208
Kilde: PDF fra forlaget


Historien begynner med begravelsen til Lise, den drepte kona til torpedoen Tommy Rem. Vi møter datteren hans Tina på seksten, som er glad i sin far, men ikke har store forventninger til hvordan han vil fylle rollen som eneforelder. 

Onkel Pavel er Tommys arbeidsgiver, han gjør drittarbeidet for ham, en mann det er vanskelig å si nei til. Heldigvis har ikke Pavel noe på ham, så når Tommy vil  ut av geskjeften, så skjer det uten de helt store forviklingene. Han tar Tina med seg på en reise til Frankrike, og de er vekke lenge nok til at Pavel har funnet andre rutiner.

Knokkelstøv er skrevet med hjertet, det er godt å møte en torpedo, som forholder seg profesjonelt til yrket sitt. Han er ikke på kjøret, og har samvittighet og yrkesstolthet, pluss masse kjærlighet til datteren.

Handlingen hopper fremover i tid, først fire år, så tre til, og det som skjer i de to hendelsesforløpene viser at Tommy er på rett vei, selv om livet ikke har vært enkelt for ham.

Har du lyst å lese en velskrevet krim, med en medmenneskelig vinkling, så er dette et godt valg. Selv håper jeg Anders Moe er i gang med skrivingen igjen, for jeg har lyst å møte Tommy Rem igjen.

Hennings bokhylle, Augustaleser og Bokblogger likte boken like godt som meg ☺
Se gjerne Augustas flotte intervju med forfatteren!

5 kommentarer:

 1. Interessant. Jeg fikk også boka, så denne skal jeg lese:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gled deg! Boken er (alt for) kort, synd når en kommer over en så godt skrevet historie :)

   Slett
  2. Enig at den h a for kort 😀

   Slett
 2. Denne skal jeg også lese. Din begeistring smitter :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette er som pausesnop i all lesingen, du kan glede deg :)

   Slett