søndag 31. januar 2021

Oppsummering av årets første lesemåned

Det er litt av en start jeg har hatt på det nye leseåret, men nå skal det sies at flere av disse bøkene er veldig korte. 

Fremdeles er det JSDs klassikere som preger lesingen min, i tillegg til 1001-lesesirkelen som fikk to bøker i januar og diktlesesirkelen som fikk sitt bidrag. 

Koronarestriksjoner og en sykemelding har gjort at det meste av min tid tilbringes under leselampen eller på tur med lydbok på øret, så det er kanskje ikke så rart at jeg har pløyd gjennom en del.

Bøker lest i januar:

 1. Gustave Flaubert - Madame Bouvary - 4
 2. Gry Strømme - Under samme sol -  5
 3. Johanna Mo - Nattsangeren - 5
 4. Toni Morrison - Jazz - 4
 5. Maria Kjos Fonn - Kinderwhore - 6
 6. Mikail Bulgakov - Mesteren og Margarita - 5
 7. Stein Sørensen - Brønnøya - 4
 8. Virginia Woolf - Mrs. Dalloway - 4
 9. Toni Morrison - Hjem - 4
 10. Stein Mehren - Kjærlighetsdikt - 3
 11. Knut Nærum - Sannheten - 4
 12. Gertrude Stein - Alice B. Toklas` selvbiografi - 4
 13. Alessandro Baricco - Silke - 4
 14. Albert Camus - Den fremmede - 5
 15. Jacques Ferrandez - Den fremmede (tegneserie) - 5
 16. William Faulkner - Dødens dager - 4
 17. Joseph Condrad - Mørkets hjerte - 5
 18. Catherine Anyango - Mørkets hjerte (tegneserie) - 5
 19. Morten Øen - Boogaloo - 5
 20. T.S. Eliot - Det golde landet - 3
 21. Charles Dickens - Store forventninger - 5
 22. Karl Ove Knausgård - Skogen og elva - 5
 23. Eivind Riise Hauge - Korrektur av et sorgens kapittel - 5
 24. Albert Camus - Det første menneske - 4
 25. Unni Lindell - Nabovarsel - 4
 26. Chimamanda Ngozi Adichie - Vi burde alle være feminister - 4
 27. Jon Fosse - Nokon kjem til å kome - 4
 28. Johann Wolfgang von Goethe - Faust - 3
 29. Kari Stai - Passe happy - 5
 30. Arnadur Indridason - Jenta ved broen - 5
 31. Jane Austen - Stolthet og fordom - 4
 32. Fjodor Dostojevskij - Forbrytelse og straff (tegneserie) - 5
 33. Alex Schulman - Overleverne - 5
 34. Vidar Sundstøl - Jeg sank - 4


Romaner: 18

Krim: 4

Dikt: 2

Skuespill: 2

Barn: 1

Tegneserier: 3

Sakprosa: 1

Biografi: 2

En ting er sikkert, måloppnåelsen denne måneden er nådd, for så mange kategorier har jeg ikke lest på en måned før. Aldri før har jeg lest så mange bøker på en måned som jeg IKKE har blogget om, det føles godt. (4 av bøkene uten lenke på listen, kommer det omtale på) BookBites har klinket til og levert det jeg har bedt om, og der de sviktet har biblioteket levert, så det er ikke mange leseeksemplarer jeg har bedt om, men noen har det blitt. 

Flere arrangementer ble avlyst i januar, men jeg fikk med meg et foredrag som kvinnelige malere i barokken, og en flott konsert med Harmonien, hvor de spilte Rossinis vakre messe. Heldigvis har jeg flere godbiter på planen for februar, så jeg lider ingen nød. 

Februar står for døren, den korteste måneden i året, så jeg håper å halvere antall leste bøker da. Jeg har noen lange klassikere på planen, og et par sakprosa som kan ta litt tid, så jeg satser på at det skal gå greit. 


Nyt vinteren dere, i januar gikk jeg
på ski for første gang på 10 år!
 


16 kommentarer:

 1. Hehe, hver sine utfordringer. 34 bøker er jo vanvittig;) Men som med meg og Beathe og sikkert flere så har januar vært en måned hvor man har fått tid til å lese mye- pga sosiale restriksjoner på ditt og datt. Merker selvsagt at jeg har mer lesetid når jeg er delvis sykmeldt også. Og tegneserier hjelper, siden de ikke krever like mye konsentrasjon og hjernebruk som vanlige bøker. De kan man jo ta inn visuelt på en annen måte.
  Har lest 7 av dine.
  Har Forbrytelse og straff (tegning og vanlig bok) liggende her, samt Overleverne og Adichie på planen neste måned. Veldig gøy med dette JSD-prosjektet og å kunne samlese/inspirere/følge hverandre. Godt at du likte Indridason.:)

  I februar ser jeg det er litteraturfestival i Bergen med digitale strømminger, som jeg tenker å få med meg noe av. Dere kan vel møte fysisk? (Såfremt ikke mutanten slår vilt til..)

  Kos deg med lange tykke bøker i februar Tine og ha en fin kveld.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Stemmer at vi har litteraturfestival på gang, men jeg har ikke festet meg ved noe spesielt. Får studere planen deres litt nærmere, kanskje vi blir invitert inn.
   Et par av bøkene jeg leste var veldig korte, Fosse og Adichie tok lengre tid å hente på biblioteket enn å lese, også tegneseriene da, gled deg til Dostojevski!
   Jeg pleier ikke laget så store leseplaner, for jeg hiver meg lett rundt hvis du og andre frister, ref. Arnaldur, Winterson og Overleverne (Deg, Augusta og Beathe) Har kjøpt meg noen klassikere i det siste, så jeg må presse meg i gang med engelske bøker med liten skrift, så det kommer til å ta litt tid :)

   Slett
  2. Adichie: Jeg skal lese Americanah. Du leste den i desember?
   Greit å ha det løselig nok til å få plass til innfall. Jeg gjør det også, selv om jeg har noen rettesnorer, en slags plan, i alle fall delvis, lesesirkler feks- men det hender jo rett som det er at alt snus helt om.

   Slett
  3. Den ble vel lest i januar, men legger ut omtale en av dagene, så kommer den på rett måned for en gangs skyld. Ble litt overivrig med klassikere/1001 bøker i begynnelsen av året, så stakkars Elida fikk litt å jobbe med :)

   Slett
  4. Ok, ser den bare ikke på lista over her.;) Håper du likte den. Jeg likte "En halv gul sol" veldig godt, men "Americanah" har jeg sikkert utsatt i to år nå..

   Slett
  5. Jeg likte Americanah veldig godt, var også litt lunken før jeg begynte, men ble raskt gledelig overrasket :)

   Slett
 2. Ja, det må jeg si, det var mange bøker. Imponerende!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke et mål i seg selv å lese mye, men som sagt korte bøker og "husarrest" hjelper mye :)

   Slett
 3. Herlighet som du leser :-O Du inspirerer, og eg trudde eg hadde logga mange bøker i januar.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har du jo! Jeg fant årets lesesirkel på bloggen din, så nå har roen senket seg her. Som du så så var jeg litt overivrig i begynnelsen av året, lover å skjerpe meg :)

   Slett
 4. God gli ut på ski :-) Ser herlig ut Tine! Jeg har nok lagt min siste langrennstur bak meg pga det kunstige kneet, men spinner snart over ikke å kunne renne snowboard! Første året på mange år vi ikke er i Whistler og renne daglig. Jeg må bare ikke tenke på det og heller kanalisere energien over i ... LESING :-)

  Du har jo lest noe så aldeles villt og hemningsløst! Jeg har fått med meg 14 bøker, og det er svært godt til meg å være. Vel, det er ikke antallet, men kosen og gleden over bøkene. Og den deler vi alle her inne i vårt lille lesesamfunn. Takk gud og lov for bokblogger-, bookstagram- og snapliotekgruppene. Alltid mange gode og inspirerende innlegg å bli fristet av. En ting er at du har tid til å lese alt, men at du får til å skrive så mange omtaler også er ikke mindre enn imponerende. Og svært gledelig for meg, som sluker dem alle!

  Kos deg på ski og lydbøker på øret. Her går jeg på beina, og dansetrener inne. Ligger ikke på latsiden selv om snowboardet er parkert denne vinteren. Om 2 uker skal vi til Røldal og leie utstyr, bare fordi ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kosen og gleden, helt riktig Marianne. Det er så kjekt å høre at du leser omtalene mine, og jeg er helt enig med deg, hipp hurra for alle bokormer der ute!!
   2 uker går fort, og Røldal har alltid mye snø, så det blir bra :)

   Slett
 5. Oi da. Over en bok i snitt hver dag. Også klassikere da.
  Fin oppsummering. Det er sjelden det jeg har lest så mange av de bøkene du har lest. Kanskje fordi du har lest færre nye norske.

  Jeg har ikke gått på ski på 40 år (siden ca 6 klasse), men tenker på det hver vinter, at nå er det på tide. Kanskje 2021 er året ...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er ikke så mange leseeksemplarer for tiden, og det kan jeg takke BookBites og Janne Stigen Drangsholt for :) Korrektur av et sorgens kapittel har vi no lest nesten samtidig, det teller for noe.
   Skal bare se at du får planker under beina snart du også, men det er en fordel at forholdene er ultimate, for akkurat ditt behov :)

   Slett
 6. Du verden. Så mange bøker og så mykje forskjellig.
  Har berre lest ei av dine januarbøker, nemleg Nabovarsel. Starta på Stolthet og fordom ein gong, men eg tykte den var skrekkeleg kjedeleg..

  SvarSlett