mandag 1. juni 2020

Oppsummering av lesemåneden mai

Oh, mai du skjønne milde.... Måneden var kanskje ikke så mild, men akk for en avslutning vi fikk. Pinsen tilbrakte jeg på terrassen med bok og lydbok, alt ettersom hvor hardcore solingen var, og i tillegg avsluttet jeg Stolpejakten, ved å jakte ned de fire siste stolpene. Mestringsfølelsen er stor når alle 102 stolpene er funnet, og nå er jeg klar for nye utfordringer.

Fra tirsdag er livet i barnehagen tilbake til normalen, mer eller mindre, og godt er det, nå mangler det bare litt på kulturfronten, og et alternativ til sommerferiens sykkeltur i Hellas som gikk fløyten, så er vi i vater igjen.

Det har blitt litt lesing i mai også, men på langt nær så mye som de to foregående månedene. Ikke at det gjør noe, for jeg har hatt mange fine fjellturer, listen ser i alle fall slik ut:

 1. Klaus Böldl - Fuglepust - 4
 2. Gro Dahle - Søster - 5
 3. Svenn Petter Næss - Skjebnesteinen - 3
 4. Birgit Alm - De fremmede - 3
 5. Sofi Oksanen - Hundeparken - 4
 6. Tor-Håkon Håvardsen - Galgedans - 3
 7. Toril Brekke - Klangen av frihet - 6
 8. Tana French - Flukt - 4
 9. Kate Elizabeth Russell - Min mørke Vanessa - 5
 10. Jenny Erpenbeck - Hjemsøkelse - 5
 11. Ninni Schulman - Bare deg - 4
 12. Diane Setterfield - Det var en gang en elv - 4
 13. Marianne Teie - Jeg lar det være slik - 4

Dikt: 2
Romaner: 6
Krim/thriller: 5


Håper du har nytt favorittmåneden min og lest mange bra bøker. Nå nærmer det seg sommer, og planleggingen av sommerlesingen er i full gang. Har du lest en bok som jeg bare må lese, så skrik ut.


17 kommentarer:

 1. Min mørke Vanessa står i bokhylla og må prioriteres :-)

  Eg anbefaler 1001-boka Fanny Hill om du ikkje har lest den.

  God lesejuni, Tine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Gled deg til den! og takk for tips, har bestilt et par andre, men nå er denne også bestilt (pornografiske klassikere?) vel, jeg kan ta en utfordring :) Ser hvilken som er tilgjengelig først. Er i forkant på junikategorien, håper denne måneden ikke går like fort :)

   Slett
 2. Har lest fem av disse,med et par av dine på vent i tillegg.Det ser ut til at jeg kan gi vekk Skjebnesteinen når jeg skal ha opprydding i bokhaugene mine.
  Ser at vi har hatt omtrent samme opplevelse av Setterfield og Teie, i hvertfall samme terningkast.

  Ha en fin junimåned, Tine :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kan gi den vekk jeg også. Ser jeg hadde tre 3`ere i mai, og mange 4`ere, det er mer enn vanlig, men pytt pytt. Har du lest Toril Brekke sin trilogi? den anbefales sterkt :)
   Nyt solen Beathe!

   Slett
 3. Min mørke Venessa har jeg begynt på, veldig bra. Setterfield lydboka har jeg begynt på to ganger, den er så langsom så jeg er enig i at det er en firer og at Toril Brekke er en sekser!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy at vi er enig om bøkene! Setterfield brukte jeg litt tid på å komme inn i, og plottet er intrikat, men det går seg til :)

   Slett
 4. En annerledes måned for deg dette, ser jeg.:) Særlig at jeg leste flere bøker enn deg;)
  Synd at Skjebnesteinen og Galgedans ikke falt i smak. Jeg har begge på vent, og skal gi dem en sjanse. Alm er den vi begge har lest.
  Ellers skal jeg nok lese Vanessa etterhvert, og French (en eller annen) og Erpenbeck sin siste også, når jeg får tak i den. Kanskje jeg skal låne den..Har noen bestillinger på bib nå.
  God juni til deg Tine:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå er jeg ferdig med Stolpejakten, så muligheten for å lese masse er igjen tilstede. Spent på hva du synes om de bøkene som ikke falt i smak hos meg. Jeg leste Erpenbeck på eBokBib, trengte ikke vente heller :)

   Slett
  2. Ante ikke hva Stolpejakten var, før nå da jeg så en info på Bodø Bibliotek. Her har de 50 poster som man skal finne. Må se om de har noe sånt i Trondheim også.
   Orker ikke lese så mye ebøker på mobilen, har blitt skikkelig plaget med tørre øyne, så jeg må passe meg. Har sluppet å dryppe dem denne helga da jeg har vært borte fra hjemmekontor og lest mindre på mobilen.
   Kikket etter boka her på Stormen bib, men den er ikke inne. Får bestille den.

   Slett
  3. Rart med det der, ting dukker opp når en først har blitt oppmerksom på det :) Godt å få bekreftet at avhold gjør øynene gladere, da vet du i alle fall hva som hjelper :)

   Slett
 5. Gratulerer med Stolpejakten! Moro :)
  Jeg har kun lest French av "dine" og du likte den vel litt bedre enn meg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg likte French så godt at jeg er i gang med neste bok i serien :) Er stolt av å ha fullført Stolpejakten på 1 måned, vet at noen greier det på en helg, men pytt pytt :)

   Slett
 6. God sommer.
  Av dine har jeg lest Flukt og Bare deg
  Enig med dine karakterer av de to bøkene.
  Jeg har også lest 13 bøker denne måneden.
  Her er noen av dem:
  - Fiona Barton/Mistenkt
  - Jørgen Brekke/Andre guder
  - Tove Alsterdal/Blindtunnel
  - James Delargy/Offer 55
  - Peter May/Jeg svikter deg aldri
  - Anne-mette Hancock/Pitbull
  - Alex North/Barnehviskeren

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy at vi har lest like mye, og at du har lest et par av mine. Blindtunnel og Andre guder har jeg også lest, men ikke de andre, et par av dem har jeg ikke hørt om en gang :)
   Ha en fin lesejuni Stig!

   Slett
 7. Jeg har lest fire av de bøkene du har på lista. Ser at du er ofte på fjellet, og det er bare nydelig når sommeren endelig kom. Så fint at dere begge har denne flotte hobbyen! Håper på en fin juni i Bergen og Trøndelag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er veldig kjekt å jakte stolper sammen, jeg har vært litt ivrigere enn Frode, men i morgen legger han ut på langtur og får med seg de siste han også :) Måtte været vare, og ikke minst temperaturene, det er de som gjør at det føles som sommer.

   Slett
 8. Du har lest mye nå også synes jeg. Har bare lest Galgedans av bøkene over dine leste bøker. Min mørke Vanessa skal jeg lese i juni, og Skjebnesteinen er i ventebunken. =)

  Hadde vært spennende om du prøvde deg på Flaggermusmusikk. En av de bedre ungdomsbøkene jeg har lest i det siste. =)

  SvarSlett