onsdag 1. mai 2019

Vinterild av Anders de la Motte

Vinterild er den tredje av de fire frittstående bøkene som utgjør Årstidskvartetten. Jeg leser mye krim, men denne serien har ikke fenget oppmerksomheten min tidligere. Nå når jeg i rask rekkefølge, har lyttet meg gjennom de tre bøkene som har kommet ut, kan jeg ikke annet enn å framsnakke serien, og spesielt denne siste Vinterild, som var hakket bedre enn de to andre.

Forlaget om handlingen:
Lucianatten 1987 brenner en danseplatting i en skånsk hyttegrend ned til grunnen. En ung kvinne dør i flammene. Under etterforskningen settes venner opp mot hverandre, tillit brytes og familier splittes, inntil en ung mann til slutt tilstår mordbrannen.

Tretti år senere arver Laura Aulin sin tante Heddas forfalne hytte. Som tenåring bodde hun der i feriene, med tanten og vennene som trygge punkt i livet sitt. Helt til brannen forandret alt.

Det er den godt voksne Laura som er fortelleren i denne historien. Hendelsene som ligger til grunn for mye av dramatikken, foregikk i hennes tidlige ungdomsår, og gjennom tilbakeblikk får vi også denne historien presentert.
Anders de la Motte er god på karakteroppbygginger, og igjen imponerer han med hvordan han skriver frem, ikke bare Laura, men også tante Hedda og flere andre av personene på det lille tettstedet i Skåne.

Etter hvert får vi vite mer om det store arret Laura har på ryggen, om hvorfor hennes mor er en sånn avskåret skikkelse i livet hennes, og om det store savnet hun bærer på. Når hun arver Heddas nedslitte hyttegrend, må hun reise dit, og finner til sin overraskelse ut at de fleste av de hun kjente fra barndommen, fremdeles holder til her. Det at hun kommer tilbake, blir som å kaste bensin på "minnebålet", for ting begynner å skje.

Vinterild er en velskrevet krim, hvor karakterer, plott og spenningskurve er helt etter min smak. Her er ikke mye etterforskning og ingen groteske scener, men leseren fanges inn av en engasjerende historie, som gjør boken vanskelig å legge fra seg.

Runa Eilertsens stemme klinger godt i mine ører, så at det var henne som leste var også et pluss.

Vi er mange som har blogget begeistret om boken, se bare her: Bjørnebok, Heartart, Artemisia og Kleppanrova


Utgitt: 2018
Spilletid: 13 timer
Kilde: Lytteeksemplar

6 kommentarer:

 1. Ja, denne boka er bare så bra!
  Ønsker deg en fin 1.mai og fri fra flyttestyr.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Der er vi enige! Jeg har barnebarnet hos meg i dag, så da blir det bare kos. Håper det blir litt annet enn faglesing hos deg også :)

   Slett
 2. Enig i at dette er bra saker! Kos deg med den lille! Herlig å være bestemor.

  SvarSlett
 3. Så du smalt til med toppkarakter du også!
  Herlig bok :-)
  Og takk for link!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg var nødt til det, siden jeg hadde gitt de to andre en 5`er, denne var tross alt hakket mer polert (og spennende)

   Slett
 4. Hei, jeg vil dele mitt fantastiske vitnesbyrd Etter å ha vært i forhold til Ektemann i årevis, brøt han med meg, jeg gjorde alt for å bringe ham tilbake, men alt var forgjeves, jeg ville ha ham tilbake så mye på grunn av kjærligheten jeg har For ham ba jeg ham om alt, jeg gjorde løfter, men han nektet. Jeg forklarte problemet mitt til min venn, og hun foreslo at jeg helst skulle kontakte en stavekaster som kunne hjelpe meg med å stave en stave for å få ham tilbake, men jeg er den typen som aldri trodde å stave, jeg hadde ikke annet valg enn å prøve det, jeg sendte postkassen, og han fortalte meg at det ikke var noe problem at alt ville gå bra før tre dager, at min eks skal komme tilbake til meg før tre dager, han kastet staver og overraskende på den andre dagen, det var rundt 4 pm. Min eks kaller meg, jeg var så overrasket, jeg svarte på anropet og alt han sa var at han var så lei meg for alt som skjedde at han ville at jeg skulle komme tilbake til ham, at han elsker meg så mye. Jeg var så glad og gikk til ham som var hvordan vi begynte å leve sammen lykkelig igjen. Siden da har jeg gitt et løfte om at noen jeg kjenner som har et forholdsproblem, vil jeg være til hjelp for en slik person ved å henvise ham eller henne til den eneste virkelige og kraftige staveren som hjalp meg med mitt eget problem. e-post: babaidadawiseman01@gmail.com
   Du kan sende e-post til ham hvis du trenger hjelp i ditt forhold eller noe annet sak.

  Kjærlighet Stavninger
  Tjen gode penger eller vinn en lotteri.
  Oppnå suksess i virksomheten.
  Åndelige problemer.
  Vinn rettssaken.
  Se etter din livspartner.
  Få en godt betalt jobb.
  Få kontroll over ekteskapet ditt.
  Motta favør og få tiltrekning fra folk.
  Få tilbake tapte penger.
  Helbred deg av alle sykdommer. både herdes og uhelbredelig.
  Løs svangerskapsproblemer og velsigne deg med babyer etc ...

  Ta kontakt med denne flotte mannen hvis du har problemer med en varig løsning
  gjennom babaidadawiseman01@gmail.com
  WhatsApp: +2348136951551

  Takk meg senere

  SvarSlett