torsdag 31. januar 2019

Oppsummering av årets første lesemåned

Det måtte jo bare gå som det gikk. Jeg bestemte meg for å lese mye mindre i år enn jeg har gjort de siste årene, men siden jeg samtidig heiv meg rundt på både diktlesesirkel, 1001-lesesirkel og lesing av Nobelprisvinnerkvinner, så gikk jo hovedmålet for årets lesing åt skogen.

Dette leste jeg altså i januar:
 1. Merete Morken Andersen - Blodet i årene - 5  - Amalie Skram
 2. Roar Sørensen - Mørkets blod - 5
 3. Peter May - Coffin road - 5
 4. Paulus Hochgatterer - Dagen da min bestefar var helt - 5
 5. Mattias Edvardsson - En helt vanlig familie - 5
 6. J.D. Salinger - The catcher in the rye - 5  - 1001-lesesirkel
 7. Nadine Gordimer - Et eget liv - 5  - Nobelprisvinnerkvinne
 8. Pedro Carmona Alvarez - Buktalerens rike - 5
 9. Claudio Fava - Ti minutters stillhet - 6
 10. Lucinda Riley - Månesøsteren - 4
 11. Zadie Smith - Hvite tenner - 5
 12. Målfrid Jensen - Farmor er hippie - 4 - Diktlesesirkel
 13. Håkan Nesser - De venstrehendtes forening - 5
 14. Vidar Sundstøl - Hullet han krøp ut av - 3
 15. Domenico Starnone - Bånd - 5
 16. Rebecca Wexelsen - Hotell Montebello - 5
 17. Sylvia Plath - Glassklokken - 4 - 1001-lesesirkel
 18. Toril Brekke - Kobrahjerte - 6
 19. Elfride Jelinek - Pianolærerinnen - 4 Nobelprisvinnerkvinne + 1001bok
 20. Margret Skjelbred - Hadde jeg vinger - 5
 21. Klara Hveberg - Lene din ensomhet varsomt mot min - 6
Krim/spenning: 5
Romaner: 13
Sakprosa: 1
Noveller: 1
Dikt: 1

Jeg er særdeles fornøyd med utvelgelsen av bøker, noe terningkastene er et vitne på. Med tre 6`ere og tretten 5`ere på tjueen bøker, går det virkelig ikke an å klage. Jeg har lest "gamle" bøker og flere bøker fra 2019 enn planlagt, noen store "blockbustere" men også utgivelser av ukjente forfattere, fra små forlag. 

Kulturelle eller litterære opplevelser utenfor boken har det ikke vært så mange av. Jeg var på et foredrag om Marie Hamsun. Det er Anne Hege Simonsen som har skrevet en biografi om henne som virket veldig interessant. Jeg har også startet sesongen i DnS og i Harmonien, så jeg har sett Våre barn, et tankevekkende stykke om hva vi gjør med kloden vår, og sett Amadeus, hvor Bergen Filharmoniske Orkester, med kor sto for "filmmusikken". 

Selv om jeg har lest alt for mye, så gir jeg meg selv et klapp på skulderen for å ha malt stuen og ett rom til i huset. Jeg har vært ute på to lange fjellturer, men det er dessverre alt, skylder på snø og is og regn og vind og mørke etc. (kommer sterkt tilbake når solen viser seg på ettermiddagene)

Takk Beathe, Elida og Anita for spennende utfordringer i januar, og takk til alle dere som har lagt igjen noen ord på bloggen, kommentarer er gøy! Gleder meg til å lese og skrive i måneden som kommer, nå skal jeg ta meg en runde og se hvordan dere andre har oppsummert januar ☺

13 kommentarer:

 1. Fytti som du leser, og eg har ei kjensla av at det er mykje kvalitet og her. Føler mi liste var meir prega av kvantitet ;-)

  Det blir ikkje så mykje utetid her heller etter jobb, skylder på dårlig ver og mørke ettermiddager her og. Blir bra når dagslyset varer lenger enn til kl 17.00.

  God lese-februar, Tine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det går unna. Jeg er så mye ute på jobb og full fart når jeg er inne, så når jeg kommer hjem synker jeg bare ned i lesestolen. Har hatt god hjelp til inspirasjon i år, så jeg har fått lest bøker jeg aldri hadde lest hadde det ikke vært for deg, Beathe og Anita :)

   Slett
 2. Helt utrolig hvor mye du får lest
  Så gøy at du også satte 6 på kobrahjerte. Har akkurat blitt ferdig med den og tenkte at det må være en sekser. Jegble nok litt ekstra giro på boka når det viste seg at det omhandlet Vietnam dit jeg drar i slutten av mars med ei venninne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Herlig at vi er enige om at dette er en bra bok. Har boken som denne er oppfølgeren til liggende klar, får se om det blir til helgen. Heldige deg som skal til Vietnam, ladet viste seg kanskje ikke fra sin mest glamorøse side i denne boken, men dette er jo fiksjon.

   Slett
 3. Jøss, sier jeg også, 21 bøker og mange som krever mer enn en lett krim. Og så god score på de fleste da::) Ser nå at du likte Amalie.boka godt. Og Hveberg.
  Det er veldig artig at du er med så aktivt i diktsirkelen- og det er gøy å følge deg i 1001-sirkelen også. Nobelkvinnene kan jo også være aktuelle der.
  I Januar er det lov å synke ned i sofaen etter jobb, og det er jo virkelig bra dt du har rukket noe oppussing i mørket.
  Ønsker deg en fin februar Tine.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det tok litt av kan en si, og jeg som skulle kule bæret litt med den lesingen :) Diktlesesirkel er gøy, men det er ikke noen lette kategorier du har gitt oss.
   Ser frem til mer lys fremover, gleder meg allerede over at det er lyst når jeg går hjem fra seinvakt kl. 17, det var det ikke for noen uker siden.

   Slett
  2. Hehe- både til take off og diktkategorier.;) Dere fikser det!
   (etter å ha lest Elis innlegg så fikk jeg en ide om å lage en kategori med dikt fra antikken.;) Jeg skal ikke gjøre det altså, det blir nok veldig smalt, særlig hvis de bør være oversatt til norsk)

   Ja, det merkes at det er lysere.. berre lekkert!

   Slett
  3. Har faktisk lest bare Glassklokken av dine bøker fra denne måneden, jeg..

   Slett
 4. Morsomt at vi har samme antall denne måneden og begge har lest tre 1001 og flere nobelkvinner. Jeg er i gang med Grazia Deledda sin diktsamling, den kan du låne av meg når vi treffes.

  Det ble litt flere nye bøker på meg enn det som var planen men sånn kan det gå.

  Det gikk litt åt skogen hos meg også men jeg er godt i gang med det som var hovedfokuset så da får en vel være fornøyd med det.

  Har ikke vært superflink å gå tur i januar jeg heller så fra i morgen av er det flat pedal på både det ene og det andre.

  Holder på å skrive omtale av Pianolærerinnen så jeg tør ikke lese omtalen din før jeg har skrevet min ferdig.

  Ha en fin februarmåned, Tine :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Klampen i bånn på bevegelsesfronten, det trenger jeg også, så jeg lar meg inspirere og skal presse meg ut enten jeg vil eller ikke.
   Skal prøve å legge en leseplan for februar, med delmål og titler, sånn at jeg ikke så lett lar meg rive med, så får vi se om jeg hører på meg selv. Gleder meg til å treffes, låner gjerne Deledda :)

   Slett
  2. Leseplan skal jeg også prøve meg på fra i morgen av, det skal jo kunne gå greit om det finnes rom for bøker etter "innfallsmetoden" i tillegg så ikke alt blir låst. Ser du har kastet deg over Bøksle,det skal jeg også om litt.

   Slett
 5. Jøje meg, 21 bøker på deg også? Imponerende!!! For en lesefart i tillegg til at du skriver om alle også? :) Da er det jo fint at det var mange gode bøker du leste, og det gjør at det går litt fortere også vil jeg tro, eller? Ha en fin dag Tine :)

  SvarSlett
 6. Skal si du har en imponerende liste etter bare én måned! Jeg har lest Glassklokken, som jeg likte svært godt :)

  SvarSlett