mandag 14. januar 2019

En helt vanlig familie av Mattias Edvardsson

Denne boken og forfatteren hadde jeg ikke hørt om, så jeg valgte den utelukkende fordi den er lest inn av tre favoritt stemmer blant de mange innleserne av lydbøker. Jeg ble ikke skuffet, verken over bokens handling eller innlesernes prestasjoner, denne spenningsromanen anbefaler jeg gjerne videre.

Forlaget om boken:
Hvor godt kjenner du egentlig dine barn? Hvor langt er du villig til å gå for å beskytte familien din?

De er en helt vanlig familie. Presten Adam, juristen Ulrika og deres 19 år gamle datter Stella. De bor i et fint villastrøk utenfor Lund og på overflaten virker alt å være perfekt. Men en dag raser alt sammen. Stella blir anklaget for mord og blir varetektsfengslet.

Tilbake står de fortvilte foreldrene som ikke forstår hva som har skjedd eller hva de skal ta seg til. De vil gjøre alt for å hjelpe Stella, men spørsmålet som dukker opp er hvor godt de egentlig kjenner sin datter. Eller hverandre.

Romanen har tre forskjellige fortellerstemmer, noe som gjør at vi vår belyst noen av hendelsene fra ulike vinkler. Stella er først ut, og i denne innledende fasen hører vi mest om hennes vanskelige forhold til foreldrene, og om hvordan hun har det akkurat nå. Så er det faren sin tur, presten som streber mot å leve et rettskaffent og overordentlig liv, akkurat dette som går Stella på nervene. Til slutt er det mor sin tur, den anerkjente juristen som ergrer seg over at hun aldri har greid å skape et nært forhold til datteren sin.

Stella sitter i varetekt gjennom hele handlingen, men vi hører om barndommen hennes, episoder fra ungdomstiden, om forholdet til bestevenninnen, gjennom tilbakeblikk og ved at de tre forteller. Vi hører også om hvordan hun har det i fengselet, og gjennom læreren som kommer med bøker til henne, fikk jeg avslørt slutten på boken jeg holdt på å lese, samtidig som jeg lyttet til denne boken.

Mattias Edvardsson har kokt i hop en spennende fortelling, som byr på nok dramatikk og driv til at jeg flere ganger mistet konsentrasjonen om alt annet. (Jeg gikk meg faktisk vill på fjellet i tåken, fordi jeg ikke fulgte med på hvor jeg gikk). Han byr på flere interessante betraktninger, og det er ikke tilfeldig at foreldrene til Stella er prest og jurist, for av disse yrkesgruppene forventer vi jo det lille ekstra, når det handler om moral.

Plottet er godt, løsningen holdes tett til brystet, så ønsker du deg en psykologisk spenningsroman som selskap i vintermørket, så er En helt vanlig familie absolutt å anbefale ☺☺

Utgitt: 2018
Spilletid: 11:42
Kilde: Lytteeksemplar

8 kommentarer:

 1. Oi da, godt du fant fram etter å ha gått deg bort i tåka, Tine(for jeg går ut i fra at denne bloggposten ikke er skrevet i en tåkedis på fjellet ;).

  Dette høres ut som en familie i en virkelig marerittaktig og fortvilet situasjon. Jeg legger meg "En helt vanlig familie" på minnet til en dag jeg kanskje må ha noe spenning trenger det. Bruker som regel lydbokforlaget til utgivelser på norsk, så det passer jo veldig bra å vite at den finnes der.

  Håper du har en god mandag, Tine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kom meg hjem, men temmelig hoderistende etter å ha gått meg vill i et område jeg er kjent i. Spennende bok får skylden :)
   Mandagen min er fin, har akt på jobb og er nå på vei i bursdag til min datter :)

   Slett
 2. Hei Tine. Var spent på din omtale på denne. Har to bøker liggende klar nå, bla. denne. Da har jeg noe å glede meg til....:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja ja ja, sånn som jeg kjenner lesesmaken din, så er denne midt i blinken, gled deg!

   Slett
 3. Høres spennende ut. Noteres.:)

  SvarSlett
 4. Kanskje jeg skal prøve meg på denne boka. Jeg har drevet å lest på nytti flere bøker akkurat nå(Biografistoff) og driver med flere ny biografer samtidig og saksprosabøker,huuuhææ, men får ingen ting unna for tiden.
  Jeg har litt mye å tenke på for tiden, Vietnamtur, rotmed nav og div annet. Slik er det noen ganger...

  SvarSlett
  Svar
  1. Skjønner at du ikke greier å samle deg om sakprosa og biografier, når det koker i hodet. Tenker denne er midt i blinken til å ta deg vekk fra hverdagen :)

   Slett
 5. Det skyulle ikke være leser på nytt, ikke nytti.
  Litt ukonsentrert!

  SvarSlett