mandag 22. august 2016

The American Drama Group besøker Bergen med The Tempest

Den omreisende teatergruppen ADG besøkte Bergen i kveld for 17`ende år på rad.  Jeg har sett flere stykker fremført av dem, blant andre Troll kan temmes og Købmannen i Venedig. Skuespillerne tolker Shakespeare på en utrolig proff måte, samtidig som de gjør det morsomt, folkelig og lett å forstå, til tross for at det spilles på Shakespeare-engelsk.

I år er det Stormen de har på programmet, et av stykkene jeg leste rett før jeg dro til Stratford upon Avon i mars i år. Jeg fant stykket veldig kronologisk og lettforståelig, og vil du lese mer om hva det handler om, kan du gjerne klikke på lenken.

Det var bare seks skuespillere i aksjon i denne fremføringen hvorav en eneste dame Rachel Middle som spilte Miranda, datteren til Prospero.

Det er ikke mye sang i stykket, men vi fikk høre stemmen hennes og den fikk meg til å sperre opp øynene. (eller ørene...)

Stykket blir fremført på tradisjonelt Shakespearsk vis, hvor vi er ute (i regnet), publikum og skuespillere blir forstyrret av høylytt tuting fra cruiceskip som forlater Bergen havn, av helikopter som snaier tretoppene rett ved oss og av måkeskrik. Dette er bare gøy, og gjør det litt lettere for meg å reise meg opp å ta noen bilder.

Skuespillerne er noe helt for seg selv, de balanserer teksten, tolkningen og humoren på en utrolig profesjonell måte. De vet å varme opp sitt publikum, som er mer eller mindre det samme hvert år. Det viser bare at vi som har oppdaget denne lille perlen av en teatertrup, gjør alt for å få med oss denne ene forestillingen i august hvert år.

Til neste år kommer de tilbake til Bergenhus for 18`ende gang, og denne gangen er det med Twelft night, eller Helligtrekongersaften, en av Shakespeares mange komedier. Jeg gleder meg allerede, og vil lese grundig på forhånd, noe jeg glad for at jeg hadde gjort, før dagens forestilling.

Gareth Fordred - mannen med gummifjeset
The Tempest er klassifisert som et av eventyrspillene, men det er veldig morsomt
En godt zoomet Prospero

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar