mandag 1. august 2016

Oppsummering for lesemåneden JULI

Endelig, min aller første tur ut i en kajak!
Juli skal liksom være sommermåneden, men i år har værgudene satt kjepper i hjulene for oss som har valgt å feriere i Norge. Nordnorge bød på mange fine opplevelser, men med bare noen få dager med sommerfølelse, måtte vi mobilisere mye goodwill for å overbevise hverandre om at ferie i Norge er en god idè.
Lesing har det ikke blitt så mye tid til, med 3,5 uke på biltur, så antall bøker er "all time low" for min del:

Lest/hørt i juli:
 1. Tom Egeland - Djevelmasken - 3
 2. Jan-Erik Fjell - Lykkejegeren - 6
 3. Laura El Makki - En sommer med Proust - 5
 4. Jan Ove Ekeberg - Den siste vikingkongen - 5
 5. Tron Jensen - Til Capri - 5
 6. Geir Tangen - Maestro - 6
 7. Kate Morton - Huset ved innsjøen - 5
 8. Stefan Ahnhem - Den niende graven - 3
 9. L.S. Hilton - Maestra - 4
 10. Bernadette A. Paris - Bak lukkede dører - 4

Krim/thriller: 6
Romaner: 4
Bokbloggprisen: 5!

Utsikt fra boka mi - i Morfjord i Nordland
Normalt leser jeg variert, men denne måneden ble det kun krim og romaner. To norske krimforfattere imponerte meg stort med sine bøker i år, mens Ekebergs roman fra vikingtiden fikk meg til å oppsøke vikingmuseum både i Lofoten og på Stiklestad.

Som dere vil se under har jeg hatt en travel juli, litt er relatert til bøker og litteratur, men det meste er kulturutveksling og livsnyteri. 

Vår tur til fjelltoppen Hatten i Nordland kom til på grunn av boken Norges beste kremtopper som jeg leste tidligere i år. Ferien i Nordland bød på kultur også. Vi besøkte Hamsun-senteret på Hamarøy, et senter jeg anbefaler deg å titte innom om du er på de kanter. Til kommunetoppsamlingen fikk vi to nye topper med Lødingen og Sortland, da vi besteg Møysalen i tykk tåke. For ikke å glemme, jeg har opplevd min første midnattssol! På Stiklestad tok vi ikke mange bilder, for et forrykende regnvær pisket oss inn i bilen igjen, men Lofotr vikingmuseum ble bønnhørlig fotografert.
På vei nordover passerte vi Polarsirkelen for første gang, og nord for Mo i Rana var vi inne i en spennende grotte. Innerdalstårnet og Romsdalseggen ble også besteget i feriens begynnelse.

Nytt (skole)år, nye muligheter - AUGUST:
Jeg har mange leseeksemplarer liggende på nye bøker som kommer ut i høst, disse skal jeg lese sånn pø om pø, men jeg har latt meg inspirere av Berit og Birthe og skal aller først lese Vera Henriksen sin trilogi fra vikingtiden. Hamsun skal også få min oppmerksomhet, og jeg må ikke glemme Shakespeare og Roald Dahl oppi det hele. 
Aller helst håper jeg på fint vær og mange turmuligheter. Skrittelleren skal ha sine hundretusen skritt i uken, og det er så mye kjekkere hvis det ikke plasker ned hele tiden.

13 kommentarer:

 1. Jeg syns 10 bøker på en mnd er mye. Håper du får en fin august, jeg har hatt en solfylt og fin sommer her ved Mjøsa

  SvarSlett
  Svar
  1. 10 bøker på en måned holder i bøttevis, jeg blir alltid fornøyd med meg selv når jeg har lest mindre enn vanlig, det betyr bare at jeg har bevegd meg mer, eller vært mer sosial. Håper du fremdeles kan nyte solstråler ved Mjøsa :)

   Slett
 2. Så aktiv ferie som du har hatt, så er det ikke rart at du "bare" har lest/lyttet 10 bøker. Skjønt jeg synes også det er ganske mye, da.:)
  Ser du gir Djevelmasken kun en treer-- ble den for slow for deg? Har lest at flere mener den er litt stillegående. Jeg skal uansett lese den da jeg liker disse bøkene.
  Kun Fjells bok har jeg lest av dine, men jeg skal lese flere av dem.
  Håper du får en fin august! Det har vært artig å følge deg på Norgesferie.:) Ps. i dag pøser det også ned her, i Lofoten, men jeg er veldig fornøyd med de fine dagene vi har hatt her oppe.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi sammenligner oss bare med oss selv, og jeg pleier å ligge på 15-18 bøker i måneden, så da blir 10 lite. Du har rett Djevelmasken ble veldig slow, drøvtygging vil jeg kalle det, for mye ble forklart litt for tydelig for leseren.
   Det har vært kjekt å vite at du har fulgt med på ferien, og jeg koser meg med å se at du tråkker i noen av fotsporene våre i Lofoten :)

   Slett
 3. Oppsummering av månaden der Tine var på tur og det resulterte i 10 bøker - meget bra!

  Eg har kun voksenbøker igjen av Roald Dahl, men dei må vente til Booker-bøkene er lest :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har hatt en innholdsrik sommer med mange turer og opplevelser ser jeg. Helt naturlig at det da blir mindre lesing. Ingen julirekord for meg heller med 8 bøker, men har og hatt aktive dager. Jeg har kun lest Geir Tangen sin bok av dine. Kos deg videre!

   Slett
  2. Utrolig bra at du har lest alle barnebøkene til Roald Dahl Elida, jeg har litt igjen, men ingen ambisjoner om å lese alle.

   Slett
 4. Alltid like kjekt å lese månedsoppdateringene dine - du har lest mange bøker til å ha vært så aktiv, så godt jobbet som alltid! Jeg har kun lest Tangen sin bok av dine, og den likte jeg veldig godt.

  Jeg har nr 3 og 7 på vent her så kanskje jeg får lest de nå i august innimellom Booker-bøkene.

  Håper du får en fin August måned, Tine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det ble en travel sommer. Hadde planlagt å sende gutta ut på sykkelturer og fjellturer uten meg så jeg fikk lese, men den gang ei. Nr. 3 og 7 vet jeg du kommer til å like :)

   Slett
 5. Her var det ca to uker med fin vær, men mai var den varmeste og typisk sommermåned. I de to siste ukene har det pøsregnet av og på og jeg elsker det. Jeg er og blir et høstmenneske.
  Jeg har lest noen av bøkene du har lest på lista og det ble bare ni bøker på meg. Håper å få lest enda mer i august. Det er sjeldent jeg er fornøyd med min egen innsats:)

  SvarSlett
 6. Du har fartet rundt, det er bra sikkert! Nord-Norge er vakkert da, og Trøndelag selvfølgelig, men det er ikke alltid varmt og sol ... ;-) Jeg har startet på Maestro, etter at du omtalte boka på bloggen din. Ellers ser jeg du har planer om å lese Vera Henriksen. Er det Sigrid-trilogien da eller? Den har jeg lest noen ganger... + flere andre av Henriksens bøker, men nå er det lenge siden sist. Noe for neste leseår kanskje? God bok!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy at du ville lese Maestro etter å ha hørt om min leseopplevelse, håper du liker den :) Du har het rett, det er Sigrid-trilogien jeg har begynt på, satt lenge oppe i går og leste ferdig Sølvhammeren nå i dag, en fantastisk bok, nå gleder jeg meg til fortsettelsen.

   Slett
 7. Du har da fått lest mye i feriemåneden! Ikke det beste været å feriere her til lands akkurat, sånn sett er jeg glad jeg hadde en uke i Praha :) Synes det er supert at du har latt deg inspirere av vår lesing av Henriksen sin trilogi fra vikingtiden, ser frem til innlegg fra de bøkene!

  SvarSlett