lørdag 31. mai 2014

Bukkene Bruse vender tilbake av Bjørn F. Rørvik

Legg til bildetekst
Endelig! Dette er boken jeg ikke visste at jeg ventet på. Første gang jeg leste Rørvik og Moursund sin versjon av eventyret om bukkene Bruse, den når de drar på badeland, leste jeg den tre ganger på rappen. Ja, sånt skjer når en blir begeistret og samtidig er så heldig å jobbe i barnehage. Når jeg nå hørte rykter om en oppfølger var jeg ikke sen om å skaffe meg den.
Bukkene Bruse vender tilbake er bygget rundt det tradisjonelle eventyret, men er ispedd mye humor og overraskende vendinger gjennom hele boken. Jeg syntes den om mulig var hakket bedre enn den forrige boken.

Bukkene planlegger ferie, og skal etter gammalt ta seg en tur opp på sætra. Trollet under broen er borte og sætra er stengt. Når de stopper på bensinstasjonen for å tisse forteller de der at trollet har flyttet på gamlehjem, og bukkene bestemmer seg for å avlegge ham et besøk.
Den mellomste bukken har kommet i puberteten, han er som fjortisser flest og har utviklet horn. Minstemann må som alltid gå først, og den eldste bukken er den minst eventyrlystne av dem.

Den mellomste bukken trippet utpå, 
tripp, trapp, tripp, trapp, tripp, trapp
- Tripp, trapp, hører du, ditt gamle fisetroll! ropte han. 
- Nei, nei! sa den største  - La meg prøve.

Dette er uforglemmelig historie jeg gladelig anbefaler til små og store. Det tok meg ca. 20 minutter å lese og de ni 5 åringene som lå på magen på gresset foran meg og hørte på leet kun på en muskel og det var lattermuskelen.
Første gang jeg leste gjennom boken, for meg selv på terrassen i solen, tok jeg meg selv i å lese så høyt at jeg ble redd naboene skulle tro det hadde klikket for meg, alene der oppe på balkongen min. Andre gjennomlesning var for 12 åringen, og han frydet seg storveis over å bli lest for igjen.
Tegningene i boken er laget av Gry Moursund, de er banalt enkle som om et barn kunne ha tegnet dem, men dette er gjennomført og gir en ekstra kvalitet til boken.


Forlag: Cappelen Damm
Utgitt: 2014
Sider: 40
Kilde: Leseeksemplar

3 kommentarer:

  1. Liker så godt det bilde der, skikkelig sommerbilde av en koselig lesekrok! Disse bøkene kunne jeg godt ha tenkt meg å lese, så jeg får notere meg dem bak øret! Ha en fin lørdag og kos deg på besøk :-)

    SvarSlett
  2. Herlig med slike bøker! Denne boken tror jeg ville være perfekt for min lille nevø på 6 år som elsker slike bøker. Jo galere jo bedre ;) Når det gjelder "En hevner i Prada" kan den godt leses frittstående, men jeg ville nok lest den andre først for å få hele historien :)

    SvarSlett
  3. Jeg har bukkene Bruse på badeland. Har ikke fått med meg at det har kommet en oppfølger. den må jeg og få meg. Lest den første mange ganger for sønnen min og for barna i barnehagen. Populær bok :)

    SvarSlett