tirsdag 27. mai 2014

Boken på vent denne tirsdagen er Capotes Breakfast at Tiffany`s

To av bøkene jeg har fått i hus finner jeg igjen i 1001 bøker 
Breakfast at Tiffany`s er skrevet av amerikaneren Truman Capote og kom ut i 1958. Forfatteren har lagt fra seg den lyriske sørstatsgotikken som preget hans tidlige bøker, og skaper seg et navn med denne boken som ble sett på som dristig, da den kom ut.
Jeg har ikke lest den før, og heller ikke sett filmen, men inspirert av et blogginnlegg (hjelp! hvor?), har jeg nå fått den i hus. Siden jeg har utfordret meg selv til å lese mer engelsk, men ikke fått fingeren ut ennå, har jeg lånt den på engelsk.
Både Breakfast at Tiffany`s og Pesten som jeg leste ferdig i går, har fått sin plass i 1001 bøker, så nå får jeg krysset av to bøker til i denne, bokelskernes bibel.

Utdrag fra hva "1001 bøker du må lese før du dør" skriver om boken:
Breakfast at Tiffany`s er en sjarmerende uskikkelig fabel som krystallklart fanger inn et ærerikt øyeblikk i New Yorks historie, da den amerikanske uskylden trekker sitt siste sukk. Heltinnen Holly er en gamine - en seksuelt fri, hedonistisk prostituert. Hun lever for øyeblikket, gir blaffen i følgene, lager sin egen moral underveis og er like uhemmet og umulig å temme som sin navnløse katt.
Den ukjente fortelleren treffer Holly da hun klatrer inn hennes vindu på rømmen fra en overivrig og ikke helt lydløs purk.

Jeg regner med de fleste som leser dette her har 1001, og selv kan slå opp på side 532 og lese hele beskrivelsen. Jeg gleder meg i alle fall til å ta fatt på boken, som bare er på hundre små sider. Har du lest den? sett filmen? eller kanskje gjort begge deler?

Har du lyst å titte litt på hva andre bokbloggere venter på å få lese, ta gjerne en titt i Beathes bokhylle i dag, der finner du som alltid om tirsdagen masse bra lesetips.


11 kommentarer:

 1. Har ikke lest boken og ikke sett filmen(tror jeg, hadde vel husket det...?) så det blir spennende å se hvordan boken kommer til å falle i smak hos deg. Jeg har heller ikke den 1001 boken men den har stått lenge på ønskelisten så kanskje jeg burde få kjøpt den snart.. Engelsk ja.... det skulle jeg også gjort noe med men jeg kommer jo aldri i gang! Ønsker deg en fin dag,Tine:-)

  SvarSlett
 2. Jeg så filmen en gang for hundre år siden! Så alt jeg kom over av Audrey Hepburnfilmer. Skulle absolutt lest litt engelsk igjen, men det blir et tiltak å sette i gang. Nå er jeg spent på om innlegget kommer inn, har prøvd flere ganger hos Beathe, uten at det slapp igjennom.

  SvarSlett
 3. Denne står på leselisten min, men jeg hadde glemt den litt ut så takk for påminnelsen :) 1001-boken har jeg faktisk ikke, men det må jeg jo ha, så nå er den bestillt ;)

  SvarSlett
 4. Jeg har både lest boken og sett filmen. Av de to likte jeg filmen best, men det var bare på grunn av Audrey Hepburn. Jeg synes hun er både nydelig og fantastisk :-) Det er en stund siden jeg har bladd i 1001 bøker. Det var fint du minnet meg på det for nå lurer jeg på om jeg kanskje skal ta med en bok derfra i sommerlesningen :-) Ønsker deg en fin dag, Tine!

  SvarSlett
 5. Hei jenter! Jeg som trodde alle hadde 1001... gøy å ta den frem igjen, gir litt nytt fokus på bøker som skal leses. Håper alle har hatt en super dag, her har det gått i ett i hele dag, så nå skal det bli godt å sette seg ned og spise eplekake med mamma og pappa :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kos deg og ha en fin kveld,Tine:-)

   Slett
 6. Tack för boktipset! Jag har varken läst boken eller sett filmen.

  SvarSlett
 7. Husker faktisk ikke om jeg har sett filmen..men både tittel og folk er jo veldig kjente. Og 1001-boka har vi seff.. God tur til Trondheim.:)

  SvarSlett
 8. Denne har jeg selvsagt hørt om, men ikke lest eller sett filmen. Jeg har heller ikke 1001 boka

  SvarSlett
 9. Hei Tine! Tror det er på min blogg du har lest om filmen Breakfast at Tiffany's :) Filmen er ikonisk og romantisk. Spent på hva du synes om Capotes novelle. Også spent på hvordan din leseopplevelse av Pesten ble.
  Jeg har (selvfølgelig! - jeg er en boknerd) 1001 bøker du må lese før du dør, men må innrømme at jeg har lest skuffende få av bøkene. Du er flink da :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at du sa fra at det var deg! Jeg må bli mye flinkere til å notere meg hvem det er som inspirerer meg til å lese bøker jeg kommer til å skrive om :)

   Slett