mandag 28. mai 2012

Kommunetopp nr. 3 i pinsen: Svadefjellet i Gulen Kommune

Mor og sønn på toppen av Svadefjellet 878 moh
Nå har vi forlatt Botnen Camping og kommet oss tilbake til E39. Før vi kjørte ut av Gulen Kommune, hvor vi har sovet i to netter, besøkte vi den høyeste toppen i kommunen. Denne var den høyeste på turen med sine 878 meter. Det merket vi godt på snøen, for det lå masse rotten snø på siste del av oppstigningen.
Vi rotet litt med å finne hvor stien startet, men da vi gikk ned igjen så vi det. Stopp ved informasjonsskiltet for Nordhordaland som er på stedet Kringla. På andre siden av veien er det en bro som leder vannet under veien, og her er det en port. Parker her, og start oppstigningen i Skitdalen. De første meterne er stien grodd igjen, men du finner den så lenge du holder deg på høyre side av elven.
Vel oppe ved hytten, tar du en 90 grader mot høyre og følger vardene oppover mot toppen. Turen starter 250 moh, og de fleste høydemetrene går unna på første del av turen. Resten er rene søndagsturen.
Sondre styrte GPS`en og informerte oss om høydemeter og hvilket tempo vi holdt. Han hadde en fotballtrening å nå, så han passet godt på at vi ikke kom under 3 km/t i gjennomsnitt.
Ingen sjøutsikt fra toppen denne gangen, bare snøkledde fjell så langt øyet kunne se.
Vi hadde selskap av noen skrikende heiloer og ryper, som så artige ut i sin vinger/sommer påkledning. Vi så også spor av større dyr, både rein og gaupe, og masse bæsj som det gikk an å jette hvem som hadde lagt fra seg.
Returen gikk radig, siden vi kunne skli på snøen ned igjen.
Ca. halvveis, og det begynner å bli mye snø
Varden på toppen
Ved sæteren på toppen av Skitdalen, på vei ned igjen

3 kommentarer:

 1. Så spreke dere er. :) Det virker veldig koselig å ha en så stor gutt som kan være med å gå langt! Men nå begynner jo min gutt å bli litt større også, og han greier å gå lengre og lengre. Det er moro. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Sondre har fått det inn med morsmelken, og har blitt en ivrig fjellgutt. Denne helgen har vi fått tatt oss ut, når det endelig var skikkelig fin-vær på vestlandet.

   Slett
 2. Dette var ei pinsehelg med mange flotte fjellturar, ser eg! Har sjølv vore på Krakhellenipa og Gygrekjeften for nokre år sidan. Kjempefint å gå på fjelltur ute med kysten! Så flott at du skriv så detaljert om kor turen til Svadefjellet startar. Det største problemet er som regel å finne kor ein skal starte og der er ofte turskildringane for dårlege. Skal hugse på forklaringa di (eller kor eg finn den) om vi plutseleg skulle finne på å ta turen opp dit.... og det kan fort skje ;)

  SvarSlett