torsdag 24. mai 2012

Kjempegod glutenfri eplekake uten egg og melkeprodukter


Der er litt ingredienser i denne, men det er verdt arbeidet for kaken er sunn og veldig god.
Finn frem to boller, og bland dette i bolle nr. 1:
1,25 dl agavesirup
1,25 dl rapsolje
160 g kokt quinoa (kokt vekt)
2 ss malte linfrø
2 ts vaniljepulver
1 ts rødvinseddik
40 g malte eller finhakkede mandler
40 g rosiner
2 store epler raspet
Bland dette i bolle nr. 2:
160 g malte (glutenfrie) havregryn (mal i fp.)
1 ts bakepulver
0,5 ts natron
1 ts malt ingefær
2 ts kanel
1 ts kardemomme
0,5 ts himalayasalt
24 g hele (glutenfrie) havregryn
Bland ingrediensene i begge bollene sammen. Bre det utover en liten langpanne. Stekes ved 180 grader 30-40 minutter. Avkjøles før servering. Kaken er fersk i mange dager.

4 kommentarer:

  1. Så spennende oppskrift :)

    Denne har jeg lyst å prøve meg på :D Har tilogmed alt så kanskje jeg rekker det i morgen

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra! Det eneste som kan lage krøll er kokingen av Quinoa`en. Som du sikkert vet, skal den koke ca. 40 minutter, og så avkjøles. Lykke til uansett!

      Slett
  2. Utrolig mange deilige ingredienser og kryddersorter :-)

    SvarSlett