mandag 28. mai 2012

Kommunetopp nr. 2 i pinsen: Lifjell i Hyllestad Kommune

Etter en natt på vår lille hytte på Botnen Camping kjørte vi til fergekaien i Oppedal. Denne gangen tøffet vi over Sognefjorden til Lavik og kom oss inn i Hyllestad Kommune. Kommunens høyeste topp heter Lifjell og er 777 meter høy. Det er ingen skilting til kommunetoppen, for Risnesnipa som ligger like foran er mye mer populær. Vi kjørte til Hovland og fant skiltet mot Hovlandsstølen. Her gikk vi opp, først gjennom bondens marker, over noen gjerder og videre oppover. Første del av stien er merket med gule plastflasker i trærne, så den var grei å finne. Videre oppover var det litt varder og godt merket med gule flekker. Stien ble laget for hundre år siden, så du kan se fine murer og naturlige trapper på vei opp.
Vi gikk fra fjorden og opp på 777 meter på 1,5 time. Etter de første 45 minuttene er det mange steder å fylle flasken, så ikke drass på litervis med vann.
Turen er rett og slett fantastisk, skrekkelig bratt, men en god sti å gå på. Nydelig utsikt til Gygrekjeften, og selvfølgelig rett ned i fjorden. Da vi var på det bratteste svevde det først en, så tre flotte ørner, rett over hodene på oss.
Vi gikk først ut til Risnesnipa for å se på utsikten, før vi brukte 15 minutter på å komme oss inn til toppen av Lifjell, som er kommunens høyeste punkt. På vei ned vurderte vi å gå ut til Gygrekjeften, men litt lite mat og gjenglemt solkrem gjorde at vi gikk ned til bilen og kjørte tilbake til Botnen Camping. En fin 3 timers tur dette også.
Stien går rett inn på bondens enemerker, se etter gule flasker i trærne
Tine på toppen av Risnesnipa
Varden på Lifjell, 777 moh
Vi vurderer Gygrekjeften ved veiskillet
Frode steker pannekaker til sultne mager

1 kommentar: