mandag 28. mai 2012

Kommunetopp nr. 1 i pinsen: Krakhellenipa i Solund Kommune

Etter en hel uke med sol og sommer (den første på flere år) var det godt å komme seg ut på tur i norsk natur. Den første av tre planlagte kommunetopper er 569 meter og ligger ytterst i Sognefjorden, i Solund kommune. Hit tar man seg ikke en liten svipptur, uten å måtte planlegge litt. Fergene går sjelden og med ujevne mellomrom, så her er det best å regne litt på kilometer og fart og sånt no.
Fra du kjører i land på Krakhella er det 4 kilometer å kjøre før stien starter. Her står det et skilt på venstre side som viser vei. Første del av stien er veldig utydelig, og går gjennom knehøy vegetasjon type brakebusker. Nå var det tørt og fint å gå.
Andre del er knallbratt, før en kommer opp kneiken, hvor både vegetasjon og bratte bakker forsvinner. Stien er ikke særlig godt merket, så ha med kart, og gjerne en med stedsans.
Når vi nærmet oss toppen løp der en stor fin hjort rett forbi oss. Utrolig fint syn, vi har aldri fått øye på et så stort dyr når vi har vært på tur før.
Opp: 1 time og 45 minutter, ned: 1 time og 15 minutter. En flott 3 timers tur! Jeg sjekket fergeruten da vi satt oss i bilen igjen, og da fikk vi fart på oss, for neste ferge gikk om få strakser.
Utsikt til Krakhellenipa fra fergen
Her starter stien, 4 km. etter fergekaien
Sondre på toppen
Ankommet campingen og klar for å kjenne på vannet

1 kommentar:

  1. Høres ut som en flott tur. Vi skal på Lihesten (Risnesnipa - Hyllestad) uke 29 så kanskje Krakhellenipa blir et alternativ samme uke.

    SvarSlett