tirsdag 8. mai 2012

Kosttilskudd generelt og omega 3 spesielt

Mine kilder til Omega 3
I årenes løp har jeg dyttet i meg mengder med piller. Kosttilskudd altså... De siste par årene har jeg følt at kostholdet vårt har vært så sunt at jeg har med vilje kuttet ut pillemissbruket. Jeg har erfart at kroppen min reagerer positivt på B- vitaminer, da takler jeg stress mye bedre og er mer rolig og avbalansert. Kanskje det er tilfeldig, men den perioden jeg sverget til Spirulina var jeg så proppfull av energi, at det tendenserte til hyperaktivitet.
Det som gjør at jeg nå har gjeninnført tilskudd til kosten er at jeg føler meg slapp, trøtt og muligens litt deppa. Leddene mine verker, stortåen gir meg noen kraftige ilinger og knærne vil ingenting lenger. Deppingen kan skyldes iskald nordavind og snø i mai, og det faktum at jeg sliter der jeg før presterte.
Omega 3 skal jo hjelpe på alt dette, men.... der er et stort MEN. Hvilket tilskudd skal en velge?
Jeg har lest og sett nok til å vite at produksjonen av omega 3 ikke er det den burde være. Den er skitten og fæl, og det ferdige produktet er ofte kondemnert og full av kvikksølv og bly og frie radikaler som harskner oljen.
Vel, i dag gikk jeg den tunge veien til helsekosten. Damen kunne opplyse sin mest skeptiske kunde i dag, at Eskimo -3 hadde vunnet en "best i test" og var kåret til den reneste og sunneste på markedet. Uten energi til å etterprøve dette faktum, plukket jeg med meg det største glasset de hadde. I tillegg var jeg innom fiskebutikken og kjøpte meg en flaske med Polarolje. Denne har virket før, så jeg satser på at den virker igjen. De hadde gjort den genistrek siden sist jeg handlet selolje, å tappe den på halvparten så store flasker, uten å halvere prisen selvfølgelig.
Eksempel på hvor lett vi lar oss lure: Den vanligste Makrell-i-tomat boksen inneholder mest sukker!
Gode råd ang. Omega 3 tilskudd mottas med et stort rungende TAKK!!

1 kommentar:

  1. http://fleksitarianerliv.blogspot.com/2012/04/fermentert-tran-er-det-beste-og-mest.html

    Her kan du lese om det eg tror er den beste kilden til omega3 utenom fisk, den koster en formue da men... :)

    SvarSlett