lørdag 12. mai 2012

Lørdagskafè på Den Nationale Scene

Wenche Kvamme, Rhine Skaanes og Bjørn Willberg Andersen
DnS overrasket med invitasjon til lørdagskafè i dag. Hildegunn og jeg ryddet plass i kalenderen og fikk oss noen fine plasser klokken 12. Seansen fant sted ute i foajèen, med småbord og riktig koselig kafè stemning.
Det eneste som manglet var kafè maten, jeg hadde innstilt meg på et lekkert wienerbrød, men alt som ble servert var svart kaffe og vin. Vi handlet som vanlig raskt, planene ble endret og vinglassene kom på bordet.
På programmet var tekster av Svend Svendsen. Jeg har forgjeves forsøkt å google ham, uten å finne ut noe mer om ham. Tekstene var typisk bergenspatriotiske, med et snev av de hine hårde dage. De var nydelig fremført, og klumpen i halsen ble til litt fuktige øyne et par ganger.
De fire som stod for fremførelsen i dag var Rhine Skaanes, Wenche Kvamme og Bjørn Willberg Andersen, akkompagnert  av Harald Dahlstrøm på klaver. De er flinke alle fire, men Rhine Skaanes imponerte spesielt med sin vakre sangstemme.
Lørdagskafè for årskortinnehavere er en gammel DnS tradisjon som har lagt død i noen år, men som de nå har vekket til live igjen. Neste forestilling er 2 juni, så har du årskort anbefaler jeg å tilbringe en time i DnS.

2 kommentarer: