tirsdag 1. mai 2012

Bokanbefaling: Brødrene fra Iron House av John Hart

Jeg har tidligere lest "Ved elven" og "Det siste barnet" av denne forfatteren, så forventningene var skyhøye.
Liker du å lese noe som er intenst spennende gjennom alle firehundre sidene, så er John Hart din forfatter. Det er spennende men til tider også groteskt og hjerteskjærende, så nå er du advart.
Forlaget sier om "Brødrene fra Iron House":
En gammel mann skal dø. Når han er borte, vil Michael være fritt vilt. Og kvinnen som bærer hans barn, vil føre jegerne til ham.
Ved guttehjemmet Iron House får to foreldreløse brødre lære at livet er noe man må slåss for. Skjøre, lille Julian overlever bare fordi storebroren Michael er fryktløs nok til å beskytte ham og ofre seg når et brutalt drap ryster institusjonen. På rømmen i New York tas Michael inn i varmen av en beryktet mafiaboss, og blir etter hvert så fryktet på gaten at han sjelden trenger å ty til våpen for å sette seg i respekt. Men etter to tiår i brutalitetens og voldens tjeneste, treffer han Elena. Drømmen om en ny begynnelse, et familieliv som han selv og Julian aldri fikk oppleve, oppfattes imidlertid som et svik av mafiaens nye overhode, og nok en gang må Michael flykte for å beskytte sine nærmeste. Denne gangen bringer flukten ham tilbake til fortiden - til gjenforening med Julian, men også til en verden av hensynsløst politisk maktspill, svimlende grådighet og livsfarlige ambisjoner. Til den brutale arven fra Iron House.

2 kommentarer:

 1. Den høres litt kiosk ut, men det er gjerne en sånn bok man ikke bør si for mye om? Jeg tenkte det samme da jeg leste om filmen Tomboy i bt i dag.. Veldig god kritikk, men...

  Kanskje jeg må prøve John Hart sånn for å sjekke..?

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå har jeg aldri kjøpt bøker i kiosk, men jeg kan love deg, dette er godt skrevet og et uventet plott.
   Biblioteket er en enkel måte å "prøve" på :)

   Slett