fredag 14. januar 2011

Mads Eriksen og Chris Thompson

"Sur uten kultur" er mitt motto for 2011, og i år skal jeg få med meg masse gode inntrykk. Først ut er disse to herrene, som jeg har hørt før, og vet kan levere varene. Frode og jeg skal altså møte Marianne og et par muntre venninner på Madamfelle i kveld, hvor vi skal høre og se disse to knallgode gitarfantomene utfolde seg. Det er trangt om saligheten på MF, men hver gang vi har vært der har vi vært strålende fornøyd med det vi har fått med oss.
Madamfelle skriver: Chris var vokalist og frontfigur i det legendariske bandet “Manfred Mann’s Earth Band”. På repertoaret står selvfølgelig en rekke Manfred Mann-klassikere.
Både “Davy’s On The Road Again”, “Blinded By The Light”, “Mighty Quinn”, “For You”, “Questions” og “Redemption Song” Det er de beste låtene fra tiden med Earth Band, mener Thompson. Som synes det er viktig å gi folk det de vil ha. Men han har også funnet rom for mange nye låter. Chris Thompson var mannen som ga stemme til hits som “Mighty Quinn”, “Blinded By The Light” og “Davy’s On The Road Again”. Men selv om han forlot Manfred Mann’s Earth Band etter åtte album i 1978 var ikke hans tid som kirsebærspiser blant rockeliten over.
Thompsons vokal kan høres på plater med Elton John, Ozzy Osbourne, The Doobie Brothers, Tina Turner, Ray Charles og Jefferson Starship. Også som låtskriver har han gjort det stort, nevnte Jefferson Starship, Heart, Doobie Brothers og Isaac Hayes har gjort covere av låter skrevet av Chris Thompson. De siste årene har han hengt en del med Brian May, kjent fra Queen, og Alan Parsons.
Og altså Mads Eriksen, som han også har skrevet låter sammen med. Thompson medvirket også på det bergenske gitarfantomets siste soloutgivelse, “Redhanded”. Og føyer seg med det inn i rekken av storheter som vår egen gitarhelt spiser kirsebær med.

2 kommentarer:

  1. Vi koste oss! Det var virkelig veldig bra, vi kom tidlig og fikk sikret oss to taburetter og fine plasser foran scenen. Mads Eriksen er et unikum på gitar, men akk så skjenert. Chris Thompson er hans rake motsetning, når det gjelder å være utadvendt, han fikk publikum med seg fra første sang.

    SvarSlett