lørdag 1. januar 2011

Godt nytt år!! - Spisetips mot ketose

Da fyrverkeriet tonet ned krøp trekløveret til køys, og vi må ha vært temmelig sliten for vi sov alle tre til kl. 10:00 på denne første morgenen i året. Mine ambisjoner om bedret form og fasong er store, så jeg strøk på dør med kursen mot treningssenteret, før jeg var skikkelig våken. Vidunderlig å trene sammen med 4 andre sprekinger. Det første karbohydratfrie måltidet ble en soppsuppe, og jeg kan ikke si at jeg savnet brødet. Det tar litt lenger tid å tilberede karbfri mat, men det blir akk så mye bedre. Kunsten er å tilberede eller planlegge neste måltid når en nettopp har spist, da tabber en seg ikke ut med å ta en skive i farten. Et annet tips er å lage mye mat, så har du rester til et utgangspunkt for neste måltid. Husk å bruke det feteste smøret, fløten, og yoghurten. Der det er fett er det mindre karbohydrater, og fett blir du ikke feit av.
Prosjektet mitt som startet i dag, er å komme i ketose i en fei, og nyyyyyyyyyyyte årets slankiss. Det er bare 5 kilo som skal vekk, men det er alle bivirkningene jeg ser frem til. Når en er i ketose er blodsukkeret så stabilt lavt at en glemmer nesten å spise, for en føler ikke svingningene som til daglig styrer en. Jeg får også et veldig stabilt humør, og blir verdens mest tålmodige. Ingenting blir for vanskelig, og stress biter ikke på. Med mindre stress og bedre humør følger masse ny, frisk energi. Huden blir kvitt det som ser ut som kviser, men er små betennelser som all hveten forårsaker, håravfallet minsker drastisk, og div. kløer forsvinner. - Livet blir rett og slett herlig!
Jeg skal skrive mer om lavkarbo, ketose og Skaldeman`s diett senere. Denne gangen nøyer jeg meg med en liste over hva jeg kokkelerer (med under 5 karber i hvert måltid), som tips senere når dagene blir mer hektisk. For de som vil prøve seg, så sett batterier i kjøkkenvekten og bruk Lavkarbo sin liste over næringsinnhold. Husk å bare se på karbohydrater, det er det som teller, fett eller kalorier bryr vi oss ikke om.
Ketosesticksene ble tatt i bruk etter 4 dager og da hadde jeg full uttelling. Jeg trodde ikke en kom i ketose så raskt, men ingenting er bedre enn det. Humøret er på vei opp og kiloene på vei ned :)
Dag 1:
1 mandarin før 1,5 times treningsøkt 4
Soppsuppe med masse deilig fløte i 4
Laks i soppsaus med asparges og rosenkål 4
2 stilker selleri med snøfrisk og et par paranøtter 2
Dag 2:
Tyrkisk nat.yoghurt med bringebær og frøblanding 7
1/2 box tunfisk i 1 ss Hellmans majones + fersk spinat 4
Gorgonsolasaus på dampede grønne grønsaker 5
2 stilker selleri med snøfrisk og paranøtter 4
Dag 3:
Tyrkisk nat.yoghurt med bringebær og frøblanding 7
Tunfisk og spinat 4
Salatblad og 1,5 fiskekake 6
4 paranøtter 2
Dag 4:
Yoghurt som over 7
Brokolisuppe 3
Stekt brokoli, løk og sopp (liten porsjon) 4

Egg/ostelapp naturel 1
Dag 5:
Yoghurt 7
Egg/ostelapper med avokado 4
Blomkålsuppe 5
Ostelapp med gorgonsola 2
Dag 6:
Yoghurt 7
Avocado og reker i majones 3
Blomkålsuppe og 1 ostelapp 2
Eggerøre med røkelaks 2
Dag 7:
Yoghurt 7
Eggerøre med røkelaks 1
Weggiburger 5
Rekesuppe 4

2 kommentarer:

  1. Hvordan går (gikk) det med prosjektet? Interessant å lese hva du anbefalte i 2008 i forhold til ketose tankegangen her. Har du lest boka "Slank med ketolysekuren"?

    SvarSlett
  2. Hei! Kjekt å høre at noen har funnet det interessant det jeg deler med verden. Jeg trives veldig godt i ketosemodus, og er så vant med kostholdet at jeg stadig vekk ramler utpå igjen. Kiloene som skulle av forsvant før skjema, + et par til, og det har stabilisert seg der jeg vil være. Spiser fremdeles mye grønt, men er blitt interessert i Rawfood og Supermat og her er det mye frukt i måltidene, som ødelegger litt for ketosen. Har lest Torkil Andersens bok, lånte den på biblioteket. Tilfeldighetene fikk det til at Skaldemans ble med hjem.

    SvarSlett