torsdag 29. juni 2023

Oppsummering av lesemåneden juni

Jeg skjønner ikke de som feirer midtsommer, det er jo årets tristeste dag jo. I år har vi heldigvis fått masse sol, så jeg har en litt avslappet sommerfølelse, selv før sommerferien starter. Noe den gjør i dag, for i morgen hiver vi oss i bilen for en 5 dagers "tour de sørnorge".

Vi skal så tilbringe en god bit av ferien på Snåsa, før vi kjører hjem, vasker klær og hiver oss på første fly til Irland, hvor vi skal oppleve Dublin og sykle en 7 dagers runde. Nok om det, det var månedens bøker jeg skulle telle opp:

Dette har jeg lest i juni:

  1. Janne Haaland Matlary - Verden blir ikke den samme - sak - 6
  2. Alex Schulman - Malma stasjon - 5
  3. Ida Lødemel Tvedt - Marianegropen - sak - 4
  4. Renè Girard - Syndebukken - sak - avbrøt - 3
  5. Ruth Ware - Mord og misunnelse - 5
  6. V.S. Tideman - Min Camille C. - 4
  7. Ingrid Berglund - En skygge på min grav - 5
  8. Kristine T. G. Hardeberg - Kunsthistorie for alle - sak - 5
  9. Eva Frantz - Den blå villaen - 5
  10. Anita Østerbø - Skammens mødre - 5
  11. Kristina Ohlsson - Skoddehav - 5
  12. Bjørn Vatne - Død og oppstandelse - 4
  13. Margaret Atwood - Ryper i solnedgang - noveller - 5
  14. Valerie Perrin - Å vanne blomster - avbrøt - 2
  15. Alejandro Zambra - Chilensk poet - 4
Romaner: 5
Noveller: 2
Krim: 4
Sak: 4

Jeg tok med Syndebukken på listen, til tross for at jeg avbrøt den, men jeg brukte så pass mye tid på den i dette prosjektet, som Thomas Seltzer og Ida Lødemel Tvedt fikk meg engasjert i. Jeg har jevnt over mange femmere denne måneden, mens den eneste sekseren gikk til Matlary, som igjen skremmer meg med sine tanker om vår nåtid og fremtid. 



Kultur i juni:
Første innslag på kultur fronten ble Jon Fosse og hans teaterstykke I svarte skogen inne. Jeg hadde lest hans roman med likelydende navn, og var heldigvis forberedt på at teateroppsetningen avviker fra romanen. Deretter så jeg De må føde oss eller pule oss for å elske oss, et utrolig sterkt stykke, om rasisme, fremført av to kule damer. Så fikk vi oss en dag på Bergenfest, hvor Kamelen og Dirty Honey imponerte mest. Uken etter var vi tilbake til Koengen, for å oppleve Robbie Williams i aksjon, men jeg hadde en dårlig dag, så dette ble for fjasete for meg.

Leseplanen for juli ligger klar, for Kindelen er fylt opp av gode titler, og det ser ut som jeg får et par papirbøker også med på lasset. 

Riktig god sommer alle sammen!

12 kommentarer:

  1. Morsomt at du har det bilde av Kim Friele for jeg har nemlig laget en collage med tre bilder hvorav bilde du har med er et av dem.
    Har lest tre av disse, Schulman,Frantz og Perrin. Vi var helt på bølgelengde på to av de mens jeg likte Å vanne blomster om kvelden mye bedre enn deg.

    Atwood ligger klar mens jeg vurderer Østerbø sine bøker siden hun skal være på kvinnehelsehuset i høst en gang og snakke om bøkene sine.

    Ønsker deg en god sommer og en fin ferie!

    SvarSlett
    Svar
    1. Kim var tøffeste jenta i gata, det er så bra de hedrer henne med kunst som dette. Jeg hadde forventninger til Å vanne blomster, vet at mange liker boken godt. Har lest De tre, og hadde håpet at Å vanne blomster var bedre enn den.
      Anita Østerbø skriver veldig godt, du kan glede deg :)
      Riktig god sommer til deg også Beathe!

      Slett
    2. Takk 🙂 Jeg syntes å vanne blomster var mye bedre enn De tre som virket veldig rotete i forhold til den andre. Enig med Ingun, tok litt tid å komme inn i den men når det løsnet så ble det bra.

      Slett
  2. Imponerende at du orket å lese ut Vanne blomster når du likte den så dårlig. Jeg la den fra meg og ga den bort til hylla på jobben..
    Har kun lest Berglund av disse, men har noen liggende, samt Atwood på Kindle, men blir noe lest der? Hm..

    Ønsker deg god tur til Snåsa. I dag regner det tett i Trøndelag, men vi skal få litt sol i morra igjen:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ser jeg må gjøre en liten retting er, for jeg avbrøt ca halvveis. La den under "avbrøt" på Goodreads, og på Bokelskere la jeg den ikke inn en gang. Men jeg lyttet meg gjennom halve, så en 2`er skal den få, for noen fine glimt underveis.
      Jeg har nesten alt på Kindle til sommeren, men et par bøker blir med til Snåsa (da har vi bil) Håper det regner ferdig før vi kommer til trøndelagen :)

      Slett
    2. Halve er ikke så værst...

      Slett
  3. Jeg sier det hver mnd. Hvordan kan du klare å få med deg så mange bøker, med jobb, sosialt liv osv? Jeg var en av de som likte "å vanne blomster", men tror jeg var over halvveis før jeg fant sammenhengen.
    Ha en fin sommer her har det ikke regnet på flere uker og temp har vært ca rundt 29-30 grader. Men i natt kom det litt regn, så vi håper på mer regn. God tur til Snåsa!

    SvarSlett
    Svar
    1. Det kan du si, jeg er ikke god på å ta stille stunder uten å gjøre noe, det skal jo være sunt har jeg skjønt :)
      Kanskje jeg avsluttet Å vanne blomster litt for tidlig, angrer nå.
      Nå er huset full av halvpakket bagasje, gleder meg til å sette seil i morgen tidlig. Riktig god sommer til deg også!

      Slett
  4. Har nok ikke feiret Midsommer/Sankthansaften siden jeg var i barne og ungdomsåra. Nå er det ikke like vanlig her, men mange her i Trøndelag feirer fortsatt Pinse.

    Jeg har lest bare to bøker fra din liste, og i juni hadde jeg en bedre lesemåned enn det hadde i april og mai til sammen. Det var på tide. God sommer. Blir nok hjemme i år også, som året før, og året før der igjen, osv. =)

    SvarSlett
    Svar
    1. Pinse feirer vi ikke i Bergen, da nyter vi fridagen. St.Hans derimot er viktig for barna, ikke så mye for oss voksne. Du er nok ikke enig med meg, men jeg gremmer meg over at "solen har snudd" og vi går mot mørkere tider.
      Kjekt å høre at du var fornøyd med lesemåneden juni, kos deg hjemme i sommer Ina!

      Slett
    2. Personlig feirer jeg ikke Pinse eller St. Hans, da jeg ikke er religiøs og tradisjoner var mer viktig da man var yngre. Og fridag har jeg dessverre hver dag siden jeg er førtidspensjonist. Men på tide at solen har snudd, for har hatt en fin sommer i juni, og det er mer enn nok sommer for meg. =) Og kos deg på tur når den tid kommer.

      Slett
  5. Enig angående midtsommerfeiring. Det er vintersolverv, solsnudagen i desember, som burde feires mener jeg. Selv om det på den dagen er lenge til lys av betydning er tilbake, burde den salutteres. Du imponerer meg med alle bøkene du leser. Jeg har ei som jeg møter på treningssenteret av og til og som jeg snakker om bøker med, som leser raskt. Fortsatt god sommer.

    SvarSlett