mandag 29. juli 2019

Terapeuten av Helene Flood

Med så spennende lydbok på øret, er det ikke noe sak å komme seg med buss, bybane, fly, buss og tog fra Bergen til Snåsa. Eline Grødal var et nytt innlesernavn for meg, men hun gjorde jobben helt etter mitt hjerte. Terapeuten er solgt til 21 land før utgivelse i Norge.

Forlaget om handlingen:
Den unge psykologen Sara driver privatpraksis for ungdom fra et kontor i det store huset hun deler med sin ambisiøse og overarbeidede arkitektmann, Sigurd. De er midt i oppussingen av den store villaen de har arvet. En dag legger Sigurd igjen en litt underlig beskjed på svareren til Sara, og så blir han borte. Det store, halvferdige huset blir raskt lite hjemmekoselig, og føles langt fra trygt. Gjenstander blir borte og dukker opp igjen, og er det fottrinn Sara hører på loftet om natten?

Psykologisk thriller er en vanskelig sjanger å hevde seg i, og etter å ha lest/hørt litt av dette i det siste var jeg kresen til tusen. Alle bange anelser ble gjort til skamme, for Terapeuten er noe av det beste jeg har lest i denne sjangeren.

Helene Flood greier å svinge utenom de største klisjèene, men holder seg innenfor rammene av hva som definerer denne sjangeren. Det er flere karakterer underveis som fikk meg til å tenke at dette er ugjerningsmannen, men ikke før denne blir avslørt falt brikkene på plass. Før vi kom så langt hadde vi fulgt Sara på hennes enerverende kamp for å bli trodd, for å føle seg trygg i sitt eget hjem og for å få hjelp av politiet.

Det eneste jeg savnet var hennes savn og sorg over at mannen var borte, men bortsett fra dette så var handlingen snekret møysommelig sammen, med interessante karakterer og et godt uttenkt plott. Teksten har god flyt og høyt tempo, så trenger du en bok på øret for å holde ut timene i solsengen, så er advarselen klar: Husk å smøre deg med solkrem!Utgitt: 2019
Spilletid: 10:14
Kilde: Lytteeksemplar

6 kommentarer:

 1. Godt at du lite den. Ser vi ikke er helt enige, bl.a. så synes ikke jeg at tempoet var særlig høyt, (kanskje virket det som mer tempo i lydboka?) men en god bok det er det forsåvidt.
  Ser du leser Husbytte. Den har jeg hatt liggende ganske lenge, spent på hva du synes. Du vet det påvirker hvor den skal ligge i lesebunken,;)
  Er fortsatt i Lofoten hos familie og det blir ikke særlig mye lesing.
  Takk for link.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Heldige deg som er i Lofoten, og hos familien. Vi bryter opp fra svigers i dag, men vi sender Sondre på fly hjem, så skal vi voksne bruke 4-5 dager hjem, spent på hvor vi havner :)
   Kanskje det var dine ord om at boka var litt slow som gjorde at jeg ble positivt overrasket? tid og sted spiller også inn, og jeg hadde perfekte lytteforhold, alene på reise og en laaaaaaang leseøkt.
   Er i innspurten av Husbytte, og jeg er heftig begeistret, hiv deg over den Anita! :)

   Slett
  2. Ja, det er flott her, men også jeg drar straks hjem, i morgen.
   Kjører dere?
   Kan være du har rett i det, ang slow- det gjør jo noe med forventingene/forestilingene å lese andres omtaler..
   Bra at Husbytte innfrir. Jeg har hatt den med i kofferten et par ganger, så jeg får ta dem frem igjen..
   God tur hjem:)

   Slett
 2. Får si som jeg sa til Anita. Tør ikke lese omtalen. Neste bok ut. (Maybe). Noterer meg en viss uenighet, gjør alt bedre. Will be back.

  SvarSlett
  Svar
  1. Lykke til med Terapeuten, er spent på hva du synes :)

   Slett
  2. Ferdig nå (omtale done). Er vel egentlig helt i tråd med dere andre. Grei, men overhypet. Ser du leser Lavterskeltilbud. Har såvidt begynt. Store forventninger.

   Slett