fredag 7. juni 2019

Sadie av Courtney Summers

Jeg har ikke lest noe av Courney Summers før, men mitt første møte med henne ble et blidt et. Sadie er en ungdomsroman, men språkføring og handlingen presenteres på en sånn måte at lesere i alle aldre vil ha glede av den.

Forlaget om handlingen:
Sadie har ikke hatt et enkelt liv. Etter at moren forlot dem, har Sadie egenhendig oppdratt seg selv og lillesøsteren Mattie i en amerikansk småby.
Da Mattie blir funnet død, raser verden sammen rundt Sadie. En håpløs politietterforskning gjør at hun tar saken i egne hender og legger ut på en farlig reise for å finne søsterens drapsmann.
Ingen vet hvor Sadie har tatt veien, og radiopersonligheten West McCray blir desperat etter å finne henne. Han lager en podkast som følger i Sadies fotspor.

Det var ganske så spennende å følge med på jakten, både den Sadie gjorde etter søsterens drapsmann, og McCray sin jakt på Sadie. Handlingen veksler mellom disse to perspektivene, og tilsammen får vi et nyansert bilde av oppveksten til de to søstrene.

Vi skjønner fort at det Sadie begir seg ut på kan være farlig, bare det å overleve på minimalt med midler, mens hun nærmer seg en drapsmann gjorde at spenningskurven steg oppover.

I forbindelse med podkasten som West McCray lager hører vi flere forskjellige stemmer. Han intervjuer naboen til husvognen hvor jentene bodde, politiet og etterhvert flere som har hatt forbindelse med mannen de jakter på. Reklamesnutter og introer og mer til, ble litt forstyrrende for helheten, men denne delen ga oss et vemodig innblikk i Sadie og Matties liv.

Som sagt, språket Summers bruker er "voksent", det er ingenting pubertalt over handlingen, men gode refleksjoner og betraktninger det går an å grunne litt over. Plottet er spennende, og slutten overraskende lite avklarende, så jeg satser på at det kommer en bok til ☺

Fanny Vaager leste, som alltid på beste mulige vis, noter deg hennes navn bak øret, hvis du vil prøve deg på lydbok for første gang.

I Bokhylla og Beathes bibliotek har også lest og skrevet om boken!


Utgitt: 2019
Spilletid: 8:05
Kilde: Lytteeksemplar

4 kommentarer:

 1. Jeg likte podcasten godt jeg og syntes den var med på å løfte boken litt opp. Halve Lydbokforlaget er jo med der :-D Ellers enig med deg at Fanny Vaager er en god innleser. Tusen takk for link og en god pinse til deg også, Tine :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ble litt overrasket over alle de andre stemmene, i tillegg til Vaager. Jeg syntes podkasten stykket det for mye opp, men jeg vendte meg no til det, så det gikk helt greit. Ga den jo en 5`er på terningen, så det er ikke mye annet å henge seg opp i :)

   Slett
  2. Da har vi gitt den samme karakter denne gangen, tror ikke det skjer så ofte

   Slett
 2. Jeg likte meget godt denne Sadie. Det var spesielt å lese den som en podcast, det har jeg ikke vært borti før. Men det fungerte synes jeg.

  SvarSlett