søndag 2. juni 2019

Judasskuddet av Jørgen Jæger

Hver gang jeg har lest ferdig en Jørgen Jæger-bok, føles det nesten uutholdelig lenge til neste, og når tiden er kommet blir alt annet skjøvet vekk. Vips, så er boken lest for gjennom de fire hundre sidene i Judasskuddet, var det ingen naturlige steder å legge ned boken. Gled deg, dette er hans beste!

Forlaget om boken:
Da Rema-kjøpmannen i Fjellberghavn, Arne Holm, kontakter Ole Vik for å få hjelp med sin narkomane datter, befinner Ole Vik seg plutselig i en situasjon hvor hans egen fortid kommer nærmere enn på lenge. Han har i alle år bebreidet seg selv for det som skjedde da han mistet sin datter Maria i en overdose. 
I Judasskuddet får han endelig mulighet til å ta et oppgjør med datterens død. Og det han alltid har trodd om det som skjedde den gang, viser seg å ikke være hele sannheten.

Forlag: Capitana
Utgitt: 2019
Sider: 394
Kilde: Leseeks


Spenningen er på topp helt fra starten, når en varetransport blir ranet på brutalt vis. Cecilie Hopen og kollegene i Fjellberghavn er litt nede for telling med politisjef Marte Mellingen ute av spill, og en assisterende sjef som ikke helt fyller hennes sko.

Ole Vik er ute av politikammeret, og jobber nå med å bygge opp selskapet Fjell Security. Han er verge for den eritreiske asylsøkeren Valentina, som bor hos ham og familien, og når hun blir vitne til drapet på sjåføren for varetransporten, så er helvete løs.

Jæger gjør en glimrende jobb med å forene rammefortellingen med de personlige handlingstrådene, og denne gangen byr begge deler på like høy spenningsfaktor. Det går rett og slett ikke an å formidle hvor medrivende denne historien er, siden min høyeste prioritet er å IKKE røpe noe fra handlingen.

Det sosiale engasjementet har en stor plass i Jørgen Jæger sine bøker, og denne gangen møter vi familier som er ofre for et familiemedlems misbruk av narkotika. Relasjonene og kjærligheten til de utsatte ungdommene skildres med respekt, mens oppgitthet og frustrasjon over langere og deres bakmenn kommer tydelig frem.

Gjennom hele handlingen får vi små spenningstopper, om ikke på hver side, så er det ikke langt i fra. Det var ikke få ganger jeg snakket høyt til noen i boken, og stemmen min var langt fra avslappet. At politiet antar å ha en utro tjener iblant seg er vanlig i krim, men denne gangen føltes det som å reise med en livsfarlig blindpassasjer med seg i romskipet.

Det er ikke annet å si enn LES! Historien er gjennomført velskrevet, du kommer til å bli imponert over plottet, og avslutningen gir svar uten løse tråder. 6 kommentarer:

 1. Ja, jeg må vel det da..;)
  (må bare skaffe meg boka først)

  SvarSlett
 2. Leseeksemplarer mitt ble borte i posten, men de har nå sendt en ny til meg og jeg gleder meg veldig! Jørgen Jæger er min favorittforfatter. Makan til spennende bøker! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hell i uhell, no har du noe tilgode. Prøv å lese sakte, så forlenger du herligheten :)

   Slett
 3. Håper du koste deg på lansering. Jeg har kjøpt de første i serien så jeg kommer nok til å begynne på den en eller annen gang 🙂

  SvarSlett
  Svar
  1. Lanseringen var kjempebra, gøy med nytt forlag som ser ut til å ta dette med promotering til et helt annet nivå. Har du kjøpt de første bøkene har du mye bra lesestoff foran deg. Vil bare advare hvis du begynner helt på begynnelsen, han skriver bedre og bedre for hver bok :)

   Slett