fredag 11. mai 2018

Snokeboka av Lisa Aisato

Jeg er så heldig å ha en Aisato på veggen, så når Lisa igjen kommer ut med bok er oppmerksomheten skjerpet. Hun står for både illustrasjoner og tekst i bøkene sine, to kunstformer hun behersker til fingerspissene.

Forlaget om boken:
Mannen bak kassa i butikken, damen med hund på bussholdeplassen, alle i dress og med små kofferter i heisen på jobben til mamma – visst virker det som alle om voksne har orden på tingene sine? Visst virker det som om de ikke har en eneste liten hemmelighet? Vel, tro om igjen, og bli med på en flyvende reise bak fasadene!

Forlag: Gyldendal
Utgitt: 2018
Sider: 40
Kilde: Leseeks


Dette var en nydelig bok. Betraktningene er "spot on" og humøret absolutt på topp. Man skal være oppmerksom om man skal få øye på den lille fluen, som flyr inn i den overfylte heisen på første bilde, for den er liten, men dette er altså fortellerstemmen vår.

Det er en broket gjeng vi får øye på i heisen. De ser tilforlatelig normal ut, men de neste sidene i denne boken forteller oss sannheten om hver enkel, etterhvert som fluen flyr rundt og titter på dem, i deres eget hjem.

De tøffe er kanskje ikke så tøff likevel, den mandige har en feminin side han skjuler godt, og den skranglete gamle damen, er muligens mer gal enn pleierne antar. Selv kommer jeg til å sette meg rett ned neste gang jeg har seinvakt i barnehagen, legge beina på bordet og spise godteri ☺

Fluen avslutter skildringene av alle observasjonene med en advarsel til leseren, og denne skal vi ikke kimse av.

Historien er fin, men tematikken/budskapet, passer det for barn eller voksne? Jeg tok boken med meg i barnehagen og leste den for mine 15 barn som er 3 og 4 år, og jeg må nok innrømme at det ikke ble min beste morgensamling. Barna snakket om fluen senere på dagen, men i denne boken er det mye humor som gikk over hodet på dem.

Lisa Aisatos strek er helt etter mitt hjerte, og jeg stanser alltid opp når noe hun har laget kommer min vei. Titter du inn på årets bokliste, kan du se det fine bildet jeg kjøpte rett før nyttår.

En litt halvgal bestemor, akkurat sånn som meg 

Mange bokbloggere har lest og skrevet om boken, og alle er like begeistret:

4 kommentarer:

 1. Litt halvgal skal du få være men bare ikke begynn å gå på line mange meter over bakken, takk! Trodde det skulle komme et leverpostei-innlegget jeg nå,spent på hva du fikk ut av den- men Aisato blir aldri feil det heller.

  Hvor kjøper man et slikt bilde som du har? Jeg også vil ha Aisato på veggen.
  Bøkene hennes er helt topp og jeg angrer på at jeg har gitt noen vekk, får satse på at de kommer på mammut slik at jeg får de i hus igjen, det kan jo være at jeg skal bli bestemor en gang jeg også, da er jo disse fine.

  Tusen takk for link :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg lover, jeg er ingen balansekunstner :) Lisa har en flott nettside, og der handlet jeg kjapt og effektivt. http://www.aisato.no/
   Perfekte bøker for bestemor og lille gullet :)

   Ha en super helg Beathe!

   Slett
 2. Fine boka! Bestilte den straks den kom ut, Aisato er på radaren min :-)

  SvarSlett
 3. Å, denne må jeg få med meg! Liker Aisato svært godt!

  SvarSlett