søndag 6. mai 2018

Wings for Life World Run - jeg deltok på selveste bursdagen min

Årets Wings for Life World Run er det femte i rekken, og i år er det mulig for oss i Bergen å delta. Løpet arrangeres over hele verden, og startskuddet går samtidig i alle land. Dette er et veldedighetsløp, hvor startkontigenten går til forskning på ryggmargsskader.

Det er ikke ofte jeg løper med nummer på brystet
30 minutter etter startskuddet, begynner en følgebil å kjøre. Den kjører først i 15 km/t, for så å akselerere litt etterhvert. Når bilen når igjen en løper er vedkommende ferdig å løpe, så det er bare til å gi gass å få flest mulig runder før en blir tatt igjen. I Bergen var Varegg ansvarlig for det praktiske, og det greide de med bravour.
Vi ble pekt mot startstreken, og sendt avgårde presis kl. 13:00. Stemningen var stor ved sekretæriatet og alle ble heiet og "bjellet" videre.

Det er 5 byer i Norge som deltar med "app-bil" i stedet for en virkelig bil. Dette fordi det er få påmeldte, i forhold til andre større byer. Dette betyr at bilen som følger etter løperne er virtuell, og du kan følge med på appen hvordan du ligger an i forhold til bilen.

Stedet å være denne søndagen var altså Store Lungegårdsvann fra kl. 13:00 En runde rundt vannet er ca. 3 km. og mitt mål var å løpe en og gå en runde, før bilen tok meg igjen. Dette greide jeg, etter to og en halv runde fikk jeg beskjed på øret at bilen har tatt meg igjen, og jeg kunne lettet sette meg ned for å ta bilder av de andre løperne. 7,1 km er helt greit for meg som ikke har jogget en meter på to år. Løpet arrangeres igjen 5 mai 2019, og da håper jeg at mange flere vil være med, for dette var GØY!!

De som arrangerer dette løpet samler inn penger til forskning på ryggmargskader, og mottoet deres er:

Run for those who can`t

Et lite knippe av damene fra Varegg som deltok i dag

2 kommentarer:

  1. Se der ja. Grattis. 7km med så lite løping er jo virkelig imponerende, og jeg er sikker på at resten av familien (= supersprek mann/sønn), forventer at nå blir med på allverdens motbakkeløp... (muligens er de litt bekymret for hvem som skal være future supportteam -))

    SvarSlett
    Svar
    1. Denne gangen byttet vi på å ha kamera, og det gikk jo greit siden jeg ble innhentet av følgebilen mye før ham. Forventningene er på topp, og mitt ønske om å løpe lenger og fortere er definitivt også der.

      Slett