lørdag 19. april 2014

Påskejakt og langtur fra Ulriken til Rolland

Det er så godt med vår i fjellet
Påskeaften og sol betyr fjelltur for vår del. Etter svigers var svingt oppom flyplassen tok vi bussen til foten av Ulriksbanen. Siden vi skulle gå de 17,5 kilometerne helt hjem, spanderte vi på oss bane opp, før vi la i vei i raskt trav mot Turnerhytten. Dette er en liten omvei i forhold til turen vi hadde planlagt, men Turlaget har hengt en av kodene sine her, og påskejakten pågår fremdeles. Nå er vi oppe i fire koder, og håper på et par til før påsken er over.

Da var kode nummer fire i boks
To lykkelige vandrere på vei over Vidden i dag
Her tok vi til høyre og fulgte stien mot Vikinghytten i stedet for å gå ned mot Fløyen
Når vi passerer Storsåta på vei hjem skriver vi oss alle inn i den godt gjemte boken 
Etter stoppet på Turnerhytten fulgte vi stien over Vidden helt til skiltingen mot Vikinghytten. Når en kommer så langt, er det strake veien nordover og vi ender til slutt på Storsåta. Her røpet jeg overfor Frode og Sondre hvor den godt gjemte boken ligger, så de fikk skrevet seg inn de også.
Turen ble avsluttet med litt spenning ned fra Storsåta da jeg nesten trakket på en liten hoggorm som lå krøllet sammen som en skillingsbolle. Hos oss er det ingen som er redd for orm, så det unisone utropet var "kamera"!
Det er første gang noen av oss ser hoggorm i lokalfjellene rundt her

2 kommentarer:

  1. Hehe....du kan være helt sikker på at jeg IKKE hadde skreket "kamera" om jeg hadde møtt på en slik en! Dere finner nok sikkert resten av kodene de nærmeste dagene tenker jeg. Været har jo vært/er nydelig og det er med flau smak i munnen jeg sier at jeg har vært inne i hele dag og ikke gjort noe som helst. Stod på altanen nett her i sted og vannet noen blomster, da så jeg at det var kommet hvitveis nese i lia her og ikke minst at det grønnes litt rundt omkring og det er helt herlig! Høres ut som dere har hatt en fin lørdag, Tine :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Vi er heldigvis ikke make alle sammen, gu kor kjedelig det hadde vært. Ikke mye folk i fjellet, så du var ikke den eneste som holdt deg ved teltet i dag. Håper du har hatt en fin dag :)

      Slett