lørdag 12. april 2014

God påske med godt selskap og god krim

Påskens lesestoff
Noen har begynt påskeferien allerede, mens andre skal jobbe litt neste uke. Jeg skal på jobb på tirsdag, så jeg er ikke helt fri ennå. Mandag får vi besøk av svigers og det gleder vi oss til. I dag har vi hatt en liten dugnad, og fått huset i shipp shape påskeform, meny er planlagt og nå finnes det kaker både i bokser og i fryseren. Etter å ha lest om krigsseilerne fikk jeg veldig lyst å besøke Nordsjøfartmuseet, så fredag skal vi på biltur til Telavåg . Etterpå kjører vi videre helt ytterst i Øygarden, hvor vi har bestilt fiskesuppe og Pavlova på restauranten ute i havgapet. Hvis været tillater det blir det tur til Lysøen en av de andre dagene.
Med en travel og sosial påske kommer jeg meg opp av lesestolen, og godt er det, men noen bøker ligger allikevel klar. Skal du lese/gjøre noe kjekt i påsken?

12 kommentarer:

 1. Jeg har planer om å lese Papirgutten av Kristina Ohlsson og Dukkene av Mo Hayder... Og sannsynligvis blir det enda et par bøker, men har ikke helt bestemt hvilke dette blir enda. God påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Papirgutten har jeg ikke lest enda, men har hørt mye bra om den. Gled deg til Dukkene, jeg har tjuvstartet og fryder meg (men så er jeg glad i det litt bestialske da...)

   Slett
  2. Jeg er også det, har elsket de forrige bøkene til Mo Hayder så jeg ser virkelig fram til denne. Nå kom forresten Den 13. disippel av Tom Egeland i posten også, så da ble en bok til bestemt. Bare bli ferdig med Sønnen først nå...

   Slett
 2. Mapuche gleder jeg meg til. Den skal jeg helt sikkert lese. Jeg skal reise med tog nordover tirsdag og tilbake etter en uke i Lofoten. Håper det blir noe lesetid, men det blir også mye tur og kos og mat og sikkert litt film med dattra og samboen. Jeg tenker grundig på hvor mange bøker jeg skal ha med og hvilke. Mapuche og Gapestokk skal helt sikkert med. Og hvis jeg finner Cilla og Rolf Børlinds nyeste i eskene jeg enda ikke har pakket ut , skal den også med. Og så tar jeg med en til,,Kanskje noe lettere, Kom hjem, eller Historien ved huset ved havet. Og ja, så skal Uperfekt bli med.:) Den skal dattra låne, og jeg har så vidt starta på den.. God påske Tine..)

  SvarSlett
  Svar
  1. Høres ut som du er som meg, en som legger mer planlegging i hvilke bøker som skal med på tur enn klær og sånt. Gled deg til Gapestokk, Huset ved havet var også veldig skjønn, og perfekt til å puste med, etter Gapestokk :) Ønsker deg en koselig påske Anita, håper værgudene er på din side.

   Slett
  2. Ja, hehe, snedig det.. bruker adskilig mer tid i bokhandlere enn i klesbutikker også. Bare jeg har med et par-tre skift og noen turklær og sko til Lofoten så går det fint. Det er meldt regn de første dagene, så det blir vel en del innevær kanskje.. og litt kaldere enn har, så votter og lue må med. :) Godt med en pustebok etter Gapestokk skjønner jeg, kanskje også etter Mapuche.. den skal jo være ganske tøff.. Men jeg har også den Grebe og Treff sisn siste, så kanskje den skal bli med istedet for Børjlinds. Psykogkrimmen kan jeg legge igjen hos dattra.. hun liker disse. Må tenke litt sånn også..:) Det samme med Mapuche, siden hun har bodd flere år i Argentina og sikkert vil lese den også.

   Slett
  3. Har ryddet et par timer nå, og funnet de to svenske krimbøkene…:) Ha en fin kveld.:)

   Slett
 3. Starter påsken med Øyesten av Jacob Melander. Spennende debutant som blir sammenlignet med en av mine favoritter, Jussi Adler Olsen. Håper den svarer tol forventningene

  SvarSlett
 4. Jeg har fått besøk av yngste datter, mann og to søte barn denne palmehelga. Litt barnepass og grytidlige morgener! De drar i morgen, og da kjører vi til Tondheim for å hente eldste datter og to kjekke gutter, som kommer fra Bodø. Og skjærtorsdag kommer sønn, kone og en herlig liten gutt, så da blir det påske! Litt tid til bøker blir det vel innimellom, men ikke det store. Planlagt lesestoff er: "Hva skjedde med Amy" av R.S.Pateman og Jørgen Jæger: Ridderkorset.. Vi får se hvordan det går! Ha en flott påske!

  SvarSlett
 5. Her blir det skole til onsdag også er det avgårde på hytta på fjellet ;) Har selv akkurat begynt å lese Mapuche :)

  SvarSlett
 6. Jeg har klart å bli syk, så regner med jeg skal prøve å bli frisk og ellers slappe av med en hel haug av bøker og ikke minst skrive semesteroppgave... hjelp :L
  - Siri

  SvarSlett
 7. Det vart dårleg med lesing i helga. Eg er nemleg deltakar i ein lokalrevy som har hatt framsyningar i palmehelga, - og det vart "fullt hus og stormande jubel". Gøy!! No (tysdag) er eg tilbake i kvardagen og jobb, men det blir påskeferie frå i ettermiddag av.

  Eg gler meg til Dukkene! Men den får venta ei stund, eg har så rikeleg med bøker på vent. Prøver meg på Jens Bjørneboe og Bestialitetens historie akkurat no, - men er ikkje heilt sikker på om eg likar det eg les (rettare sagt høyrer. Lyttar til Nils Ole Oftebro som les lydboka) - men er ikkje kommen meir enn halvveges enno. 'Gapestokk' ligg på nattbordet, der ligg også 'Før du døde' og 'Allahs tårer' som skal lesast etterpå. Innimellom kjem eg til å lesa litt i 'Mellom rødt og svart', - og så har eg lånt krimklassikaren 'Hendelser ved vann'.

  Ha ein fin lese- og turpåske!

  SvarSlett