mandag 21. april 2014

Hva skjedde med Amy? av R.S. Pateman

Denne boken ble inntatt i lange saftige drag på balkongen 2. påskedag. Den ser ut deretter, med fingermerker av solkrem og smeltet sjokolade, svette og vannsprut.
Hvem kunne ane at sommeren skulle komme til Bergen så tidlig, med 20 steik-varme varmegrader og sol strålende fra dypblå himmel?

Fra bakpå boken:
Ti år etter Amy forsvant sliter mamma Beth fortsatt med en enorm sorg og redsel for hva som skjedde med hennes eneste barn, men marerittet blir bare verre når en fremmed kvinne banker på
døren. I hånden holder hun en jente som ser ut som Amy den dagen hun forsvant for ti år siden.
Enhver mors største mareritt har akkurat blitt verre. Dette er en stor psykologisk thriller. Forfatteren holder spenningen bokstavelig til siste side. Slutten er virkelig overraskende og uventet.

Forlag: Juritzen
Utgitt: 2013/på norsk 2014
Sider: 372
Kilde: Leseeksemplar

Min mening om boken:
Ved første øyekast på coveret tenkte jeg at dette blir for nervepirrende for meg, men ikke la deg skremme vekk. I tillegg overrasket boken med få klisjèer og et ganske originalt plott. Moren i boken har det selvfølgelig vanskelig, men hun har noen sider og sier og gjør forskjellige ting som gjør at det ikke blir neglespisende skrekkelig. Det er vanskelig å referere noe fra boken uten å avsløre viktige vendinger i handlingen, så jeg lar det være. Handlingen snur og vender på seg hele veien, så det blir aldri kjedelig, den er oversiktlig og lett å lese, selv om det er ganske mange aktører med i bildet.
Et par løse tråder hang og dinglet, og jeg stilte meg et par spørsmål sånn mot slutten, men det hadde ingenting å si for den absolutt positive leseopplevelsen.

10 kommentarer:

 1. Det er ikke alle bøker det er like lett å skrive om i etterkant,og det er forsåvidt helt greit.Jeg har veldig lyst til å lese denne og den står allerede "on the list". Igjen så må du ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
 2. Jeg trodde også at denne ville være litt for heftig for meg, men nå skønner jeg at det er bare å la det stå til. Heldigvis står den på vent i bokhylla ;)

  SvarSlett
 3. Ikke kvi deg for å sette i gang, jeg ble veldig positivt overrasket. Den tok pusten fra meg, men ikke på den måten som coveret hentydet.
  Det er bra du har den på listen Beathe, du kommer ikke til å angre :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, tror jeg kan like denne boken her, så jeg får sende mail i morgne tidlig og håpe at det hjelper å blunke fint til den som sitter på andre siden av mailen.

   Slett
 4. Hehe, pysa meg ble litt nysgjerrig. Men jeg tror jeg hører på pysa ;-)

  SvarSlett
 5. Barn som forsvinner og blir borte, er da et helt forferdelig tema.. Spørs om jeg kommer til å plukke opp denne-- Ha en fin dag i varme Bergen. Sol her i Trondheim også..:)

  SvarSlett
 6. Leste den i forrige måned og den skuffet meg, dessverre. Syns starten var spennende men så ble det downhill. I hvert fall for meg:)

  SvarSlett
 7. Denne gangen er jeg mest enig med Rufsetufsa. Underholdende nok, men den ble kjedelig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er sikkert mange som tenker at det blir for tøft når de ser coveret, men dette her var ikke skummelt i det hele tatt. Jeg likte måten forfatteren harselerer med klarsynte og lar hovedpersonen sin skifte mening om dette tema, etter som vinden snur :)

   Slett
 8. Denne høres veldig spennende ut :)

  SvarSlett